Кандидатката за МВР шеф от проектокабинета на проф. Николай Габровски

...
Кандидатката за МВР шеф от проектокабинета на проф. Николай Габровски
Коментари Харесай

Кандидатката за шеф на МВР Благородна Макева е била началник на Етичната комисия по време на протестите от 2020 г.

Кандидатката за Министерство на вътрешните работи началник от проектокабинета на проф. Николай Габровски - Благородна Макева, се оказа деятелен участник от другата страна на барикадите при митингите през лятото на 2020 година Тя е началник на Етичната комисия в Министерство на вътрешните работи по времето на Христо Терзийски, до момента в който той бе вътрешен министър, а студенти и протестиращи бяха бити под колоните на Министерския съвет, разкриха от гражданското съдружие БОЕЦ на Георги Георгиев. 
Ежегодно тази комисия предлага План за своята активност, като за 2020г. под т. 3 в него е заложено:
„ Извършване на инспекции по сигнали за полицейско принуждение “, което води кандидатката за правоприемник на Иван Демерджиев към непосредствено обвиняване, че е била осведомена със наличието на записите и от охранителните камери при метежа, и на частните лица, снимали тогава побоя. И все пак Комисията, ръководена от нея по това време, е издала мнение, че принуждение не е било упражнено. 
Доскоро Макева е била зам.-шеф на Групово дело " Национална полиция ", а сега по информация на БОЕЦ е командирована за три месеца на равностойна служба в друга конструкция на Министерство на вътрешните работи. От сдружението упорстват за незабавното й отдръпване от проектокабинета. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР