Кандидатът за президентския пост в САЩ от Демократическата партия Джо

...
Кандидатът за президентския пост в САЩ от Демократическата партия Джо
Коментари Харесай

Байдън разкритикува Тръмп, че се спотайва за Навални

Кандидатът за президентския пост в Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън разкритикува президента Доналд Тръмп, че мълчи за отравянето на съветския опозиционер Алектсей Навални с вещество от групата на " Новичок ".

" Методът на офанзива (срещу политически опонент) не оставя подозрение кой е виновен - съветската страна ", сподели Байдън в изказване, оповестено на неговия уеб страница и представено от БГНЕС.

„ Този възмутителен и безочлив опит за посягане против живота на Навални е следващият случай в дългата история на убийства и отравяния на дисиденти, проверяващи публицисти, антикорупционни деятели и водачи на опозицията при режима на Путин. Това е отличителна линия на съветския режим, който е толкоз параноичен, че не желае да търпи никаква рецензия или противоречие ", посочи Байдън.

Той разкритикува президента Тръмп за мълчанието му за отравянето на Навални. " Кремъл, без подозрение, има вяра, че може да работи безнаказано. Доналд Тръмп отхвърли да предяви искания към Путин, наричайки го " необикновен човек ". Той не сподели нищо във връзка разследващата информация, че Путин е определил парична премия за главите на американски бойци в Афганистан. Той към момента не е осъдил покушението върху живота на Навални. Неговото безмълвие е съучастничество ", съобщи претендентът за президент на Демократическата партия.

Байдън даде обещание, че като президент ще направи това, което Тръмп отхвърля да направи - „ ще работи със съдружници и сътрудници, с цел да сложи под отговорност режима на Путин за осъществените закононарушения “.

Лаборатория на въоръжените сили на Германия откри, че Алексей Навални е жертва на офанзива с бойно отровно вещество от групата " Новичок ". Правителството на Федерална Република Германия одобри без подозрения изводите на военната  лаборатория. Отговорът на Кремъл бе, че съветските лаборанти не са разкрили следи от такова вещество в организма на Навални преди прехвърлянето му в берлинска болница. Говорителят на президента Дмитрий Песков разгласи, че Русия е подготвена за всестранно взаимоотношение с Германия за изясняване на всички условия към Навални. Говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова сподели, че съветският дипломат в Берлин не е получил никакви доказателства от лабораторния разбор в Бундесвера, а единствено е бил известен за него.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР