Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция Кемал Калъчдароглу

...
Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция Кемал Калъчдароглу
Коментари Харесай

Противникът на Ердоган на предстоящите в Турция избори Кемал Кълъчдароглу посети Кърджали

Кандидатът за президент на Турция от обединената съпротива Кемал Калъчдароглу посети област Кърджали в събота.

Той дойде в село Могиляне , където сервира цветя на гроба на Тюркян, починала при конфликт със силите на реда през 1984 година по време на така наречен „ Възродителен развой “. Това съставлява наложително разселване и репресии против българските мюсюлмани, проведен от комунистическия водач Тодор Живков.

По-късно се чака Калъчдароглу да се включи в благотворителна вечеря ифтар в Кърджали.

На място участваха водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ , както и други членове на придвижването, измежду които и кмета на Кърджали Хасан Азис . В делегацията на Кълъчдароглу е кметът на Одрин Реджеп Гюркан .
 Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, претендентът за президент на Турция от Опозиционния алианс Кемал Кълъчдароглу и кметът на Кърджали Хасан Азис.
Преди дни на посещаване в Шумен беше външният министър на Турция и доближен до президента Реджеп Тайип Ердоган .

Посещението на претендента на опозицията идва месец преди президентските избори в Турция, които ще се проведат на 14 май. Редица социологически изследвания в страната демонстрират, че все още Кълъчдароглу води пред съперника си Ердоган, който ръководи към този момент две десетилетия.

В страната си Кълъчдароглу е именуван „ турският Ганди “ и е водач на Народнорепубликанската партия (НРП), която е учредена от Мустафа Кемал Ататюрк .

През 2017 година Кълъчдароглу влезе в международните вести, когато поведе " Марша на справедливостта " против репресиите на режима на Ердоган, ескалирали след опита за прелом в Турция година по-рано.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР