Кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир

...
Кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир
Коментари Харесай

Путин води с 87,34% на изборите в Русия

Кандидатът за президент на Русия и сегашен държавен глава Владимир Путин води на президентските избори през 2024 година, с 87,34% въз основа на резултатите от обработката на 40% от протоколите.

Съответните данни са оповестени на осведомителното табло в Централната изборна комисия на Руската федерация, оповестява ТАСС.

На второ място е претендентът от Комунистическата партия на Руската федерация Николай Харитонов, получил 4,11% от гласовете, следван от Владислав Даванков от партия " Нови хора " с 3,92% от гласовете и Леонид Слуцки от Либерално-демократическата партия на Русия с 3,06% от гласовете.
 Над 73% изборна интензивност в Русия Обновена
Над 73% изборна интензивност в Русия

Путин печели с 87% от гласовете, при 30% обработени бумаги

Припомняме, че изборната интензивност на вота в Русия е над 73% към края на изборния ден. Данните обаче не отчитеха обаче изборната интензивност при отдалеченото електронно гласоподаване. До 22:00 часа московско време изборните секции завършиха работата си във всички райони на страната, като последна бе Калининградска област.

Дистанционното електронно гласоподаване на съветските президентски избори завърши, откакто издаването на онлайн бюлетини в Калининградска област престана в 21:15 московско време.

Около 440 хиляди задгранични жители гласоподаваха на съветските президентски избори в Москва, оповестява ръководителят на Московската градска изборна комисия.

Избирателната интензивност на изборите тази през 2018 година, сочат данни на районните изборни комисии. Припомняме, че тези региони бяха подложени на доста военни удари от началото на годината.

Почти 250 хиляди руснаци сега са дали своят вот в чужбина, заяви държавният секретар и заместник-министър на външните работи на Русия Евгений Иванов. " Към 18:00 часа, като се вземат поради предварителното и тридневното гласоподаване, общият брой на гласувалите към този момент е 249 806 души ", сподели Иванов.

В шестте изборни секции, открити президентски избори, се записва висока интензивност, макар обстоятелството, че тук са открити четири пъти по-малко изборни секции , в сравнение с през 2018 година

" На съветските президентски избори в Приднестровието до 19:00 московско времеса дали своят вот 35 992 гласоподаватели. Това е висока интензивност ", оповестява Приднестровската организация, като отбелязва, че за разлика от изборите през 2018 година т.г. пъти имаше четири пъти по-малко работещи уеб сайтове - единствено шест.

Повече от 818 хиляди електронни бюлетини са били издадени на гласоподаватели в Московска област, взели участие в отдалечено електронно гласоподаване на президентските избори в Русия след тридневно гласоподаване, което съставлява 95% от общия брой на записаните за отдалечено гласоподаване в района. Властите регистрират като цяло позитивно извършеното отдалечено гласоподаване.

Изборите за президент на За първи път те се организират в границите на три дни и посредством отдалечено електронно гласоподаване, което има в към една трета от областите в страната.

" По пладне против Путин ": Хиляди руснаци стачкуваха спокойно пред секциите

Политическото наследство на Алексей Навални

Хиляди се явиха в изборните секции в цяла Русия и по секциите по света в неделя , с цел да вземат участие в кротичък, само че алегоричен политически митинг против преизбирането на президента Владимир Путин.

В акция, наречена " По пладне против Путин ", руснаците, които се опълчват на лидерa на Кремъл, отидоха в локалните си изборни секции по обяд, с цел да скапват бюлетините си в символ на митинг или да гласоподават за един от тримата претенденти, които се опълчват на Путин.

Други бяха дали обещание в бюлетината си да надраскат името на починалия опозиционен водач Алексей
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР