Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски
Коментари Харесай

Крушарски: Готвя свой заместник в Локо, ако спечеля изборите за БФС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Христо Крушарски отличи детско-юношеския футбол, съдийството, методиката на работа и градежа на нов народен стадион като цели в неговия възможен първи мандат като началник. Той добави, че е нереално да подсигурява ярко бъдеще и поради това дава обещание да вкара " ред и порядък " в родния футбол.
Прочетете още
Изборният Конгрес на БФС е плануван за 15 март.

" Проблемите се вземат решение по един метод – с ред и порядък ", съобщи Крушарски на въпрос какво е първото нещо, което желае да промени в БФС.

" Футболът не е по-различен от едно дружество. Той би трябвало да се ръководи вярно. Първата ми задача ще бъде да огледам екипа и да преценява дали той може да работи. Трябва да се изберат точните позиции, тъй като в БФС към този момент има хора, които са влезнали в проблемите. Те просто би трябвало да се ръководят вярно. Първата колекция ще бъде със зоналните препоръки. Ще им показва моята визия и който може да работи, да си подвига ръката и да почва да работи. Който не може, да си потегля с бърза скорост ".

Крушарски добави, че кани всички претенденти за президент на среща, на която да бъде излъчен любимец за президентския пост.

" Върти ми се в главата една може би потребна концепция – да поканя всички претенденти на едни боянски ливади (на базата на БФС в " Бояна " – бел.ред). Да седнем, да си поговорим и да забележим кой какво мисли, както го вършим в Локомотив. Дай Боже, може би и да се спрем върху една персона, която да бутнем и да тръгнат нещата. С блъскане няма да стигнем надалеч ", продължи съсобственикът на Локомотив Пловдив.

" Използвам тази естрада (пресконференция, на която показва програмата си - бел.ред) и ги поканвам. Ако намерим допирни точки, да се обединим към една фигура. Всички приказваме за нещо, обаче никой не го е виждал ".

Крушарски отличи и най-големите проблеми, с които ще се захване при сполучлив за него излаз на изборния развой.

" Най-важното нещо са Детско-юношеските школи (ДЮШ). От всички претенденти кой и какво е направил? Мога да кажа за себе си. В Локомотив първото нещо, което направих, е да вкарам ред в ДЮШ. Родителите знаят, че не могат да участват на тренировките. Правя две стадиони, които ще бъдат подготвени през пролетта. Направена е поливна система и оставя затревяване. От Локомотив стартират да излизат фрагменти и това ще го видите скоро. Ще завърша ДЮШ сигурно, без значение дали като президент на БФС, или като съсобственик на Локомотив ", стартира Крушарски.

" Друго значимо нещо е съдийството. За да се приготви за тежка борба, на един арбитър му би трябвало време. Защо би трябвало да му поднасям, че на следващия ден ще свири Левски – ЦСКА? По-добре му кажи един месец авансово, с цел да може той да се приготви. Ще застана твърдо зад съдиите и ще ги пазя от тези, които желаят да им въздействат. Ако има такива опити и в случай че съдията е съзнателен, аз персонално ще спра това.

" Мога да ви подсигурявам, че националният тим ще промени образа си още на втората година. Материал има, само че той би трябвало да се подбере и този, който води националния тим, се нуждае от сигурност. Той би трябвало да бъде индивидът, който гради цялата пирамида. По неговата методика би трябвало да се готвят всички младежки тимове. Това са трите неща, които са най-важни за мен и са лесни за изработка.

" Крайно време е да се построи и народен стадион. В Аржентина направиха едно украшение в най-голямата рецесия в страната. 100 или 200 милиона за една страна са никакви пари. Крайно време е някой да стартира да дръжка и да бута, с цел да се стигне до края. Другата тематика е диалозите с страната. Започваме една самодейност, която е изпратена до всички клубове от `А` и `Б` група. Това е самодейност за обособяване на част от налозите, които влизат в страната от хазартния бизнес, да се разпределят във футбола. Ако това се направи, в аматьорските тимове ще бъдат обезпечени бюджетите за една година. В аматьорските групи е нужно държавно подкрепяне. За тези тематики единствено се приказва, а никой не ги гони.

" Аз съм групов състезател и одобрявам рецензиите. Ние, като хора, ставаме нападателни от такива неща. Аз обаче не се тормозя. Няма да ламтя, няма да не чувам, а ще преценям. Обещавам и това, че за една година ще приготвя човек, който да ме смени, в случай че на следващия ден изчезна. Някой би трябвало да продължи идеята ".

Крушарски разкри, че води диалози с клубовете, само че не им дава обещание ярко бъдеще и не им разнася безвъзмездни топки. Той споделя, че познава техните проблеми от опит и ще опита да ги позволи.

" Имам диалози с клубовете. Обяснявам им какво ще направя. На Конгреса ще изляза, ще си показва програмата и който застане зад мен, да гласоподава. Аз не давам обещание ярко бъдеще, а ред и порядък. Говоря с клубовете по тематики, които знам, че са мъчителни за тях. Знам какви са проблемите и няма какво да ги увещавам. Аз ще оказвам помощ да решаваме проблемите. Един от тях е законът за спорта. Има адвокати и финансисти, които ще приготвят тези неща и ще ги тропнем на масата ", сподели още той.

Запитан какво ще се случи с акциите му в Локомотив, в случай че стане президент на БФС, Крушарски отговори: " Не съм 100% притежател. Аз съм на 67 години и си приготвям човек за заместител. Както е по закон, ще трансферира акциите на него ".

 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР