Кандидатът за министър-председател, номиниран от Има такъв народ, Пламен Николов

...
Кандидатът за министър-председател, номиниран от Има такъв народ, Пламен Николов
Коментари Харесай

Пламен Николов показа дипломите си пред журналисти

Кандидатът за министър-председател, номиниран от " ИТН ", Пламен Николов сподели пред публицисти дипломата си за висше обучение, дипломната си работа, докторската дисертация и документа за докторската степен. 

" ИТН " показват през днешния ден на три парламентарни обединения структурата и състава на проектокабинета си в опит да осъществят получения мандат от президента Румен Радев. Първата среща, която стартира минути след 14.00, беше с парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! “.

Тя се провежде по покана на „ ИТН “ в зала „ Изток “ на Народното събрание. От страна на ИБГНИ в диалозите взе участие председателката на групата Мая Манолова, заместник-председателят Николай Хаджигенов и множеството от депутатите. Има Такъв Народ са показали конструкция и състава на проектокабинета, за който от Има Такъв Народ чакат поддръжка в пленарната зала.

Сред срещата стана ясно, че проектокабинетът ще бъде обявен откакто приключат и трите срещи през днешния ден с парламентарните групи – на ИБГН, Демократична България и Българска социалистическа партия. Мая Манолова съобщи: „ Чухме имената на претендентите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група “.

Увереност, че кабинетът ще бъде гласуван в Народното събрание изрази и номинирания за министър председател Пламен Николов. На въпроси с искане на повече детайлности за предлаганото държавно управление отговори:

„ Нали би трябвало първо с нашите сътрудници (да обсъдим – бел. ред.). Ще го създадем по метода, по който би трябвало да бъде, по най-хубавия метод. С нашите сътрудници ще приказваме и по-късно с вас. Ще произведем вест. Има късмет за проектокабинета “. 

След срещата с парламентарната група  „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ са планувани диалози с „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “. Те бяха поканени с писма, подписани от ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

От „ Демократична България “ към този момент заявиха, че ще решат дали да поддържат проектокабинета, когато получат цялостна информация за структурата, състава и целите му, само че са „ доброномерени “.

Българска социалистическа партия изрази задоволство от извършените до момента договаряния, само че чака съглашение.

За подписан документ с главните цели, само че и имената на бъдещия състав на Министерски съвет настояха и от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

В петък президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление с претендента за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов. Номинацията стана ясна минути преди връчването на мандата. От прессекретариатът на Президентството обявиха, че конституционната процедура е спазена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР