Кандидатът за кмет на София Десислава Иванчева (издигната от Християндемократическа

...
Кандидатът за кмет на София Десислава Иванчева (издигната от Християндемократическа
Коментари Харесай

Десислава Иванчева обжалва отказа за регистрация за местния вот

Кандидатът за кмет на София Десислава Иванчева (издигната от " Християндемократическа партия на България " ) ще апелира решението на Общинската изборна комисия (ОИК) в София, с което ѝ бе отказана регистрация за присъединяване в локалните избори на 27 октомври.

" Действително има Решения на ОИК-София с отвод за регистрации. Но тези решения не са дефинитивни и подлежат на обжалване ", написа Иванчева в профила си във Facebook.

" Категорично заявяваме, че не сме целяли отвод от регистрация, тъй като се опасяваме да участваме в изборите. Точно противоположното - апелираме в законоустановения тридневен период ", написа още тя. По-рано ОИК отхвърли регистрация на Иванчева с претекста, че документите ѝ са подадени 7 минути след края на избрания за това период (17 часа на 24 септември), както и че част от тях не са били структурирани в Excel, каквото е условието.

Бившият кмет на столичния регион " Младост " Иванчева е под домакински арест, откакто на първа инстанция беше наказана от Специализирания углавен съдза пожелан рушвет. На изборите за Европейски парламент, където взе участие като самостоятелен претендент, тя завоюва 1.55% от гласовете, изпреварвайки парламентарно показани и участващи в ръководещата коалиция партии като " Атака " и НФСБ.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (131)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР