Кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия в най-големия турски град

...
Кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия в най-големия турски град
Коментари Харесай

Ердоган губи и Истанбул

Кандидатът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия в най-големия турски град Истанбул води след провелите се през вчерашния ден мести избори против претендента на Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това разгласи ръководителят на Избирателната комисия на страната Сади Гювен, представен от " Ройтерс ".

Гювен посочи пред публицисти, че Екрем Имамоглу от Народнорепубликанската партия е спечелил 4 159 650 гласа, а Бинали Йълдъръм от ПСР има 4 131 761 гласа. Той обаче не е прецизирал какъв брой % от гласовете са били преброени.

По-рано Ердоган призна с половин уста, че е изгубил в Истанбул.

По-рано стана ясно, че партията на Ердоган губи контрола също и над столицата Анкара, което се случва за първи път от основаването на партията.

Ердоган, който господства турската политика от идването си на власт преди 16 години и управляваше страната си, затягайки от ден на ден хватката си върху властта, дефинира изборите по време на предизборната акция като " въпрос на оцеляване " Турция.

Но ежедневните манифестации на президента и преобладаващото подкрепящо медийно отразяване не съумяха да завоюват столицата на страната и най-големия град, откакто икономическата криза в страната оказа мощно въздействие върху гласоподавателите.

Турските малките екрани показаха, че претендентът на Народнорепубликанската партия Мансур Явас печели безапелационна победа в Анкара.

" Хората гласоподаваха в поддръжка на демокрацията, те избраха демокрацията ", съобщи водачът на опозицията Кемал Кълъчдароглу, заявявайки, че неговата световна Народнорепубликанска партия е взела Анкара и Истанбул от ПСР и е задържала своето егейско крайбрежно барикада в Измир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР