Кандидатът на опозиционната Републиканска народна партия за президент на Турция

...
Кандидатът на опозиционната Републиканска народна партия за президент на Турция
Коментари Харесай

Турски кандидат-президент дойде в Кърджали, Карадайъ го посрещна и заговори за липсата на демокрация

Кандидатът на опозиционната Републиканска национална партия за президент на Турция Мухаррем Индже дойде в Кърджали в четвъртък вечерта, където бе посрещнат от хиляди локални поданици, съобщи БГНЕС.
В сряда (30 май) общинската администрация популяризира покана до жителите за рамазанска вечеря навън пред градския стадион (ифтар – след залез слънце по време на мюсюлманските пости). Съобщение за визитата на турския политик обаче нямаше. За това той самичък написа в формалната си страница във Фейсбук, означиха го и турски медии.
Индже дойде прибързано в Кърджали от гръцкия град Комотини и беше посрещнат с почести от кмета Хасан Азис, депутати и деятели на Движение за права и свободи. Междувременно пред стадиона беше издигната необятна сцена с мощни озвучителни уредби, кетърингът с гощавката за хилядите постещи също беше спретнат по дългите маси. Пристигна и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ , както и кметовете на побратимените с Кърджали турски общини Одрин и Силиври.
.
След бързата вечеря започнаха речите. Кметът Азис още веднъж съобщи, че градът е прочут като балканска столица на толерантността. Карадайъ отново предизвести, че демокрацията в България е в заплаха, само че " пътят на Движение за права и свободи от основаването му е мир, народна власт и независимост ". " В името на тези полезности през 1989 година се изправихме против режима без оръжия и дадохме жертви. Продължаваме да се борим за правата и свободите си както в България, по този начин и на Балканите, и в Европа ", съобщи Карадайъ. Той изрази убеденост, че " изборите в Турция ще бъдат почтени и транспарантни, и в страната на великия Ататюрк демокрацията ще спечелва ".
" Навсякъде в Турция виждам ветровете на смяната, виждам ги и в Кърджали. Турция желае да си върне свободата и мира, и хората още веднъж да бъдат задружни. Затова моят максимален план се назовава " Спокойствие ", уточни от трибуната гостуващият Индже. Той акцентира, че още в деня, когато бе оповестена номинацията му за кандидат-президент на основната опозиционна партия, е свалил партийната значка – споделил си, че ще бъде държавен глава на 81 милиона души и по тази причина на предизборните му срещи и манифестации нямало партийни флагове, и се събирали хора с разнообразни убеждения. Според него президентът не може да принадлежи на една партия и няма право да държи младежите на луфт, в противен случай – властта е длъжна да ги поддържа и да им дава шанса да създават, и да основават неповторими марки, като в това време те са сериозни и свободни. " Няма проблем те да са религиозни, само че не и отмъстителни. Страната се нуждае от правдивост във всеки бранш. Не може да има правдивост и тъждество при 9 пъти разлика в пенсиите. Властта няма да бъде еднолична. Няма място за президент, който ще се намесва и произнася за раждаемостта, броя на децата в фамилията, ще показва мястото на новия мост, нужен е подобен, който ще слуша специалистите. Няма да бъда президент, който всеки ден по площадите ще провокира кавги във всички направления, а ще демонстрирам пътя на младежите ", съобщи опозиционният претендент. Той се зарече, че няма да има едноличен режим, а ще се построи " ръководство на общия разум и общото богатство, държавно управление на изповядващите свободата и демокрацията, на вярващите в правото и науката ".
" Вие сте жители на България и би трябвало да работите за тази страна, само че и да бъдете сътрудници, и част от ръководството ѝ. И в никакъв случай не забравяйте идентичността си ", обърна се Индже към локалните поданици.
" Нямам за цел да ви пусна в горещата политика на Турция, а да споделяме несгоди и наслади. В Турция всичко е подложено на разделяне, пробват се и вас да ви разделят. Не го допускайте никога. В Турция разделиха живите хора, даже и жертвите. Заедно можем да успеем. Мястото на Турция не е в пустинята на Близкия Изток, а в Европейския съюз ", уточни Индже и се насочи към границата.
Програмата на кандидат-президента планува протест в петък вечерта в Бурса, където живее най-голямата маса български изселници, които по традиция гласоподават за опозицията там.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР