Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков

...
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Първомай Асен Кичуков се срещна с жителите на село Воден

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Първомай Асен Кичуков се срещна с жителите на село Воден. Той се показа пред тях и изясни за какво се кандидатира за кмет, както и ги срещна с претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Асен Кичуков показа също акцентите от платформата си за развиване на общината, само че изиска също да чуе какви са нерешените проблеми. Жителите на село Воден се оплакаха от сметосъбирането, както и от неприятното положение на улиците. На предизборната среща хората обясниха, че на три къщи се пада по един дребен резервоар, който се почиства на две-три седмици. На подобен интервал почистващата компания минавала през селото, с цел да извозва боклука, по тази причина то тънело в нечистотия.



Половината от улиците се водели асфалтирани, само че единствено по документи. При всеки дъжд жителите трябвало да газят през локви и тиня, с цел да се приберат в домовете си. Продължавал да стои неуреден и казусът с пътя сред Воден и Сусам, село, което се намира в община Минерални бани. Сред главните тематики на полемиката сред Кичуков и стопаните от Воден бе земеделието – главен занаят в района. Тези, които отглеждат тютюн, сложиха въпроса за дотациите, защото Асен Кичуков е ръководител на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите. Той ги посъветва да не бързат с продажбата на продукцията, защото се чака дефицит на ориенталски тютюн, какъвто те отглеждат.

Кичуков напомни, че помощ за тютюнопроизводителите се отпуска от 2014 година насам. Сумата за всеки собственик зависи от количествата събран тютюн.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР