Кандидат-президентската кампания живна. Допреди седмица страхът от Радев изглеждаше голямо

...
Кандидат-президентската кампания живна. Допреди седмица страхът от Радев изглеждаше голямо
Коментари Харесай

Кампанията живна, караме нататък...

Кандидат-президентската акция живна. Допреди седмица " страхът от Радев " изглеждаше огромно шубе, само че мераклиите да му завлечен втория мандат се раздвижиха. Засега обаче придвижванията им наподобяват прекомерно нескопосни и прекомерно нервозни. 

Още в първото си кандидат-президентско изявление, да вземем за пример, съдията Лозан Панов окачестви Румен Радев като " подправен воин ". Вярно, малко заобиколно, само че въпреки всичко задоволително ясно: едвам предходната година, когато прокуратурата нахлула в президентството и подпукала съветниците, Радев вдигнал пестник и оглавил хорския яд. 

В днешните медийно-компютърни и социално-мрежови времена подправеното мъжество си е чиста злина Божия. А и геройството на Панов не е съвършената чиста монета... Бойко Борисов бил дал на Движение за права и свободи правосъдната власт на концесия. Ами Борисов и Движение за права и свободи нямат ли пръст в избора на Лозан Панов за ръководител на Върховен касационен съд? Хайде, апелирам, като ще е истината, най-малко дано е цялата истина!

Анастас Герджиков го дава още по-академично. Той пък не бил кандидат-президент на ГЕРБ, не се срещал с никого от Движение за права и свободи и не познавал Доган, Карадайъ и Пеевски. За последния не можел даже да реши " до каква степен той е главната фигура в публичния живот ". Смятали го за знак на олигархията, само че дали е по този начин може да каже единствено съдът. Ерго - за какво да се вторачваме в персони, подменяйки главния спор? Да, но накъдето и да се обърне човек - все сянката на Държавна сигурност, Движение за права и свободи и Пеевски пред очите му. Така че каква ли може да е тематиката на другия спор?

В този научен дух, никой нищо не бил желал от Герджиков, той на никого нищо не бил обещавал, тъй че не с никого не е привързан. " Просто " желал рецесията да отмине и разединението да отпадне, само че не очаквал всички да се прегърнем. И... по този начин се стигнало до срещата му с Бойко Борисов в централата на партията, на която той заявил, че приема кандидатурата на инициативния комитет, а пък господин Борисов го изненадал в две направления - оценил го като подобаващият претендент и му споделил, че няма нито едно изискване към него.

Колкото до оценката на Лозан Панов - че е човек на Движение за права и свободи и прикрит съдружник на Борисов с незнаен научен принос - в ушите на кандидат-президента Герджиков тя звучала необичайно. Ако Панов имал доказателства - да ги покаже. И по какъв начин да се случи това проявление, питаме ние, откакто задкулисието нали по тази причина е задкулисие? Всички да знаем кое по какъв начин е, само че никой в никакъв случай нищо да не е в положение да покаже и потвърди? И заради това, от три десетилетия ту едното задкулисие вика " Дръжте другото задкулисието! ", ту противоположното...

На този декор Борисов продължава да избива рибата. Решил е очевидно да завърши с Радев, газейки през трупове. Поне по този начин ни звучи вчерашната му констатация, че " през днешния ден 178 души се придвижиха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този неуспех Стойчо Кацаров ". Пълен неуспех във всичко, всеки бил оставен самичък на себе си - това била действителността в България, която доскоро управляваше по бейски в продължение нацяло десетилетие. 

Служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров се опита да му върне " жеста ", напомняйки му максимата, че когато човек е прочел единствено една книга, до разсъдъка му няма заплаха да стигне нищо друго. Явно обаче доктор Кацаров не помни персоналната максима на господин Борисов, че не е хубаво човек да е комплициран. Така че, в случай че я караме кандидат-президентската акция по-простичко, току виж сме стигнали по-далечко...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР