Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага

...
Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага
Коментари Харесай

Байдън уверен: Ще спечелим тази битка

Кандидат-президентът на Демократическата партия Джо Байдън, който е на прага на победа в изборната борба с своя противник - президента Доналд Тръмп, се обърна към американците тази заран с апел да запазят успокоение и да проявят самообладание след напрегната предизборна битка и още веднъж изрази убеденост, че ще завоюва президентските избори, съобщи базирайки се на международните организации.

Числата ясно демонстрират, че ще спечелим тази конкуренция, акцентира Байдън, като уточни и последните щати, където борбата към момента не е завършила - Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада, само че преимуществото на тандема на демократите продължава да пораства. 

Като означи, че с кандидатката за вицепрезидент Камала Харис е събрал най-големия до момента брой гласове - 74 млн., Байдън разяснява, че това са гласоподаватели, които са предпочели смяната, градивността и обединяването пред разединението, насаждано от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Той съответно уточни най-острите проблеми, пред които страната е изправена -  битката с пандемията, възобновяване на стопанската система, битката с климатичните промени и систематичния расизъм . Ние спечелихме доверието на американците, и водим с над 4,1 млн. гласоподаватели разлика от тандема на досегашния президент. Това ни дава мандат да решаваме тези тежки проблеми, наследени от администрацията на Тръмп, акцентира Байдън. 

 

Погледите са ориентирани към 4 щата - Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Невада, където преброяването продължава. При победа на Байдън в Пенсилвания той ще има задоволително електорални гласове, с цел да бъде определен за президент, предаде кореспондентът на БНР в Съединени американски щати Младен Петков.

Към момента се счита, че Байдън има обезпечени 263 електорални гласа. За да бъде определен са му нужни 270. Настоящият президент Доналд Тръмп е с 214 електорални гласа и възможностите му да бъде избран отново понижават. 

 

Забавянето в оповестяване на публични резултати се дължи най-вече на щателната обработка на вълната от подадени по пощата бюлетини, поради пандемията от ковид-19. Смята се, че гласуването по пощата облагодетелства демократите, изключително откакто Тръмп по време на акцията отправяше  голословни опасения за машинация.

Шансовете наподобява са за Байдън и поради това, че към момента необявените резултати от Пенсилвания са от региони, които се счита, че са за него.

В Джорджия поради прекомерно околните резултати на съперниците ще има наново броене на гласовете.

Междувременно официални лица твърдят нацията, че изборният процес върви по разпоредбите и следва демократичните принципи - на фона на преждевременното самообявяване на Тръмп за победител и на неподплатените му с доказателства обвинявания в изборни нарушавания. 

Топ икономическият консултант на администрацията Лари Къдлоу въпреки всичко увери, че ще  има „ спокойно предаване на властта “ в случай че Тръмп загуби.

Междувременно Върховният съд на Съединени американски щати, по искане на Републиканската партия, постанови всички бюлетини, пристигнали по пощата в изборните секции в щата Пенсилвания след изборния ден - 3 ноември, да се броят настрана. Решението е взето персонално от арбитър Самюъл Алито, който дава отговор за незабавните искове от Пенсилвания. Той стимулира решението си частично с изказванието на републиканците, че те не могат да бъдат сигурни дали изборните чиновници на място съблюдават напътствието на щатския държавния секретар Кати Буквар, която е демократ, „ пощенските “ бюлетини да бъдат „ сегрегирани “, т.е. държани и считани настрана.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР