Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира в своя

...
Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира в своя
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов разяснява в своя блог футболните събития от миналата седмица. Бившият нападател на националния отбор и Манчестър Юнайтед взе отношение по тематиката с отдръпването на оставката на Борислав Михайлов единствено ден, откакто самият Бербатов разгласи, че ще се кандидатира за началник на родната централа. Голмайсторът бе безапелационен, че случилото се е " най-грозното морално проваляне и акт на плашливост, което българският футбол е виждал ".

Ето какво написа Бербатов:

(Р)еволюцията би трябвало да стартира!

Безочие, безочливост, режисура... Взимам назаем единствено част от заглавията в медиите! Това, което се случи оня ден, единствено ден откакто аз споделих, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално проваляне и акт на плашливост, което българският футбол е виждал! И в случай че ние позволим това да се случи, значи ние сме простаците... Но тук идва значимата роля и на висшия орган - Клубовете! Казах го доста пъти. Трябва да има някаква реакция, декларация на противоречие, привикване на конгрес с подписка... Нещо... Знам, че има клубове, които желаят да се разпалват. Клубове, които виждат какво се случва и желаят да покажат реакция. Сега е моментът. И никой няма да ви вини. Никой. Вие сте в правото си! Всички сме дружно в това и ще се подкрепим взаимно. Има и клубове, които ги е боязън. А не би трябвало! Казах ви, аз и моят екип сме с вас! Не бъдете заложници на страха. Аз мога единствено да ви покажа каква смяна желая да донеса, само че вие решавате най-после. И в случай че не изберете тази смяна, какво въобще вършим?! Как ще вървим напред?! Защо слушам непрекъснато крясъци за смяна?  А никаква реакция!? 

Това, което се случва, е насмешка с нашия поминък, с нашия обичан спорт! Светът ни се смее. " Скай Спортс " е в шок. Мен ме питат хора от чужбина: " Защо няма реакция на клубовете, откакто желаят смяна, а по този начин се подиграват с тях?! ", " Защо расисти, които не знаят от коя страна се рита топката, са към момента в ръководството, а цяла България има нетърпимост към тях? " Чудя се какво да им кажа...

Може би, че би трябвало да сме по-смели... Че смяната към този момент е тук...  Изправих се и ви я описах онзиден. Какво и по какъв начин желая да трансформира, аз и екипът ми. Нали това желаеме всички?! Ние сме тук, с вас. Клубове, почитатели, публицисти, хора, рЕволюцията би трябвало да стартира! Трябва да се събудим и да действаме. Аз и екипът ми към този момент направихме първата крачка, в този момент следват още доста такива... След това грозно първо полувреме в " Бояна " нищо не е завършило. Точно противоположното. Сега започваме. Футболът ни е пленник на шепа хора, които си мислят, че може да вършат каквото си желаят. Казвам ви, че номерът им няма да мине! Нека бъдем дружно, дано бъдем за смяната!

Фенове, вие сте в мощна позиция! Сигурен съм, че не сте съгласни с това, което се случва. Виждам какво пишете и публикувате. Но вие имате и по-голяма роля в тази ситуация. Можете да я изразите, тъй като знам, че сте за смяната! Не е наложително да сте за мен и екипа ми, само че би трябвало да сте за смяната! А сме посочили, че сме мощни, като се обединим! Какъв по-добър миг от настоящия?!

Накрая, в случай че излезем от чисто моралната част и погледнем от другата - правната страна, ще забележим, че на 18 октомври 2019 година Изпълнителният комитет на БФС реши: Правомощията на Президент на БФС се извършват от Михаил Касабов - вицепрезидент, до провеждането на конгрес на съюза. До провеждането на конгрес на съюза!!! По мои сметки конгресът не е минал, и това решение продължава да е в действие! Още повече, че в Устава на никое място не написа за процедура по отдръпването на дадена оставка... 

Върховният орган е конгресът! Изпълнителният комитет има изчерпателно изброени пълномощия и с това деяние се прави опит за изземване на функционалностите на висшия орган и действително " избиране " на Президент, което решение може да се вземе единствено от Конгреса! Нито Законът, нито Уставът позволяват това!

В Деня на саможертвата би трябвало да сме подготвени да създадем саможертви в името на обичания ни спорт! Въпросът е дали има искащи?!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР