Кандидат-депутатът от ГЕРБ Славена Точева обмисля да потърси съдебна отговорност

...
Кандидат-депутатът от ГЕРБ Славена Точева обмисля да потърси съдебна отговорност
Коментари Харесай

Славена Точева ще съди „Капитал“: Прекрачвате всякакви граници – морални, законови и етични

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Славена Точева обмисля да потърси правосъдна отговорност от „ Капитал “ по отношение на поредност от публикации против нея, „ с които се вършат погрешни внушения по време на предизборна акция “.

Това разгласи тя в обръщението си, оповестено в профила ѝ във Facebook.

В петък излезе следващ материал, озаглавен „ Славена Точева и публичната загадка по какъв начин се вършат 7306 преференции “, подписан от журналиста Йоан Запрянов.

В публикацията човек на име Петър разказва прекарванията си като доста осведомен с пазаруването на гласове из варненските села. Цитирани са и хора, които описват по какъв начин са взимали по 50 лева В края на материала категорично е очебийно, че „ *Всички имена на източници в публикацията са заменени “.

„ Уважаеми публицисти от „ Капитал “, когато написахте, че нямам нужното обучение – не реагирах. Когато ме определихте като „ хостеса “, сервитьорка и каква ли още не – също не ви обърнах внимание.  Какво е моето обучение и подготовка са обстоятелства, които елементарно могат да се ревизират. Вашата цел обаче е друга - не да информирате, а да вършиме внушения. Но когато напишете, че поддръжката за мен е купена, когато си позволите да намесите детето и фамилията ми, прекрачвате всевъзможни граници – морални, законови и етични “, споделя Точева.

Според кандидат-депутатът, преференциалната ѝ поддръжка „ е плод на стотиците срещи в дребните обитаеми места “.

„ Тя се дължи на обстоятелството, че няма човек, който да се е обърнал към мен и на който да не съм съдействала, съгласно опциите ми. Няма да разреша да се подигравате с нашите гласоподаватели, наричайки ги „ платени “ или „ купени “ хора. Единствените „ купени “ са претендентите от политическата партия, която вие подкрепяте и които, с изключение на да вземат участие в безсмислени митинги, проведени от самите тях, нямат нито един контакт с хората от дребните обитаеми места във Варненска област. Всеки ще понесе правосъдна отговорност за неистините, които написа и за погрешните внушенията, които прави! “, гласи позицията ѝ.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР