Канарчетата са красиви и популярни птици. Много от тях са

...
Канарчетата са красиви и популярни птици. Много от тях са
Коментари Харесай

6 интересни факта за канарчетата

Канарчетата са красиви и известни птици. Много от тях са развъждани за цвят, някои поради неповторимите им физически характерности, а други поради техните благ пеещи гласове. Има няколко разновидности на канарчета и всички имат свои лични отличителни и забележителни характерности.

Ако се интересувате да научите повече за тези птици, попаднали сте на вярното място. В тази публикация сме събрали 6 обстоятелството за тях, за които може би не сте знаели. Искате ли да ревизирате знанията си за канарчета? Тогава продължете да четете и вижте какво знаете!

 infomax-logo-50-15-HW  

6 забавни обстоятелството за канарчетата

Мъжките канарчета пеят по-често от женските

 канарчетата 6 забавни обстоятелството за канарчетата фотография: pinterest

Канарчетата от мъжки пол пеят, с цел да привлекат партньорка, тъй че пеят повече от междинното женско канарче. След като мъжкото си откри партньорка, пеенето му ще намалее, тъй като към този момент не търси партньорка. По същия метод мъжките пеят като метод да маркират своята територия и да държат други същества отвън своето пространство. Понякога обаче пеят просто тъй като желаят.

Има и други аргументи мъжката птица да не пее доста постоянно, нормално свързани със спад в равнищата на хормоните. Ако мъжкото е почнало да пее по-малко, в сравнение с преди, това може да значи, че остарява или че сезонът му на линеене е почнал. Възможно е и пеенето му да е намаляло заради заболяване.

Има доста разновидности на канарчетата

 канарчетата 6 забавни обстоятелството за канарчетата фотография: pinterest

Има постоянно срещано неправилно разбиране, че канарчетата са птици с жълти пера без многообразие. Това неразбирателство може да се дължи на героя на Looney Toons Туити Бърд, който е жълто канарче. В реалност тези птици се оферират в няколко цвята, форми и размери.

Всъщност има над 200 породи канарчета. Има цветни, които се отглеждат, с цел да имат поразителни и неповторими цветове; вид канарчета, създадени особено поради техните неповторими физически характеристики; и пойни, отглеждани поради способността им да пеят. Тези три подкатегории дават доста благоприятни условия за многообразие измежду тези птици.

Те се нуждаят от пространство

 канарчетата 6 забавни обстоятелството за канарчетата фотография: pinterest

Канарчетата може да са дребни същества, само че това не значи, че могат да виреят в тясна клетка. Тези птици изискват доста намерено пространство и ще бъдат понижени, в случай че нямат място да разперят крилата си.

Размерът на заграждението на една птица може да дефинира траекторията на нейното здраве. По-големите кафези обезпечават повече място за хвърчене на птиците, което им разрешава да спортуват и да се забавляват. Това е изключително значимо, в случай че няколко птици са настанени дружно, защото те би трябвало да имат лично пространство.

Те могат да се оправят с подправките

Канарчетата не са склонни да бъдат извънредно придирчиви към яденето. Те би трябвало да се хранят с непрекъсната диета от качествена примес от семена, само че късчета плодове и зеленчуци са отлични добавки към постоянните им хранения. Дори халапеньото може да бъде отлично лакомство за канарче. Не позволявайте на деликатните черти на канарчетата да ви заблудят – тези птици на драго сърце ще ядат лют пипер! Чушките халапеньо поддържат кръвообращението и са добър източник на витамин А и витамин С, тъй че храненето на канарче с тях може да има доста изгоди.

Произхождат от Канарските острови

 канарчетата 6 забавни обстоятелството за канарчетата фотография: pinterest

Някои хора неправилно считат, че Канарските острови са кръстени на канарчетата, само че е обратното; птиците са кръстени на острова!

Целият тип канарчета произлиза от Канарските острови, които са поредност от острови тъкмо до брега покрай северозападната част на африканския континент. Птицата канарче произлиза от линията на чинки. В последна сметка канарчетата бяха трансферирани в Северна Америка и Южна Америка и типовете станаха по-разнообразни. Диви канарчета към момента съществуват, основно в Хавай и Пуерто Рико.

Има подвид опитомени канарчета

Канарчетата са били отглеждани в продължение на няколко генерации, което е довело до домашни птици със профилирани черти и характерности. Поради щателната, само че обширна еволюция на отглежданите канарчета, учените взеха решение да обособят домашното канарче като собствен личен подвид в фамилията на дивите канарчета.

Този подвид може да бъде жълт или може да се предлага в разнообразни неповторими, крещящи цветове. Тези цветове могат да включват бяло, розово, оранжево и други Жълтото обаче остава един от най-разпространените цветове на канарчетата.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР