Канализационната помпена станция (КПС) в шуменския кв. Дивдядово беше проверена

...
Канализационната помпена станция (КПС) в шуменския кв. Дивдядово беше проверена
Коментари Харесай

Зам. министър проверява фекален теч

Канализационната помпена станция (КПС) в шуменския кв. " Дивдядово " беше тествана в понеделник след изявления за теч на битово-фекални води. Това оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда Шумен и прецизират, че в инспекцията е взел участие зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, представители на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и Регионалната лаборатория-Шумен към Изпълнителна агенция по околна среда. Проверката е осъществена в наличието на основния инженер на ВиК-Шумен ООД.
Нпаравен е обход на територията на помпената станция. При огледа е установено, че директно преди КПС от последната събирателна шахта изтичат отпадъчни води от канализационната система на кв. " Дивдядово " по прилежащия терен. По информация на чиновници на водоснабдителното сдружение това е в следствие от профилактика на системата за ръководство на саваците. Основният савак на дъждопреливника не е отворен изцяло, заради което се откри и приключването на битово-фекални отпадъчни води от дъждопреливника в дерето. Това съставлява несъблюдение на изискване от разрешителното за заустване, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
От отпадъчните води са взети 5 водни проби. За установените нарушавания ще бъдат подхванати съответните административнонаказателни ограничения по Закона за водите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР