Канадското правителство реши да затвори границите. Рестриктивната мярка е във

...
Канадското правителство реши да затвори границите. Рестриктивната мярка е във
Коментари Харесай

Канада също затвори границите си

Канадското държавно управление реши да затвори границите. Рестриктивната мярка е по отношение на продължаващото разпространяване на ковид. Това разгласи министър председателят на Канада Джъстин Трюдо. Той направи особено послание към нацията, което беше излъчено от всички локални медии.
" Затваряме границите " - сподели Джъстин Трюдо.
" Забраняваме на неграждани на Канада и на тези, които нямат позволение за престояване, да влизат в Канада ", посочи Трюдо. Премиерът съобщи, че границата ще бъде отворена за дипломати, членове на фамилията на канадски жители, екипажи на самолети и американски жители. В същото време Трюдо акцентира, че границата със Съединени американски щати ще остане отворена, само че единствено за канадци и американци.
В същото време от 18 март единствено четири летища ще одобряват интернационалните полети. Това са Ванкувър, Калгари, Монреал и Торонто. Също по този начин на самолетните компании ще бъде неразрешено да транспортират пасажери, които имат първите признаци на заболяване, и всички, на които е позволено да влязат в страната, ще би трябвало да бъдат в карантина за 14 дни.
Трюдо е под карантина от предходната седмица, откакто брачната половинка му Софи се болести с ковид.
Първият случай на болест с ковид в Канада беше регистриран на 25 януари, сега повече от 320 души са инфектирани, един от тях е умрял. Повечето от инфектираните дойдоха в страната от Китай, Иран и Египет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР