Канадски учени установиха, че момичетата, които са участвали активно в

...
Канадски учени установиха, че момичетата, които са участвали активно в
Коментари Харесай

Изследване: Спортът е особено полезен за момичетата

Канадски учени откриха, че девойките, които са взели участие интензивно в постоянни спортни занимания в детството си, демонстрират по-добро държание и изострено внимание в ранна юношеска възраст и това има дълготраен резултат, заяви електронното издание "Популярная механика ".

Това обаче не се отнася до момчетата, откри проучването. За разлика от девойките, държанието им не се повлиява позитивно от спортните занимания в детството, предава Българска телеграфна агенция.

Причина за това е, че момчетата и девойките по друг метод демонстрират признаци на синдром на недостиг на вниманието и хиперактивност, само че в предходни проучвания този факт не е регистриран. В детството момчетата със синдрома са по-импулсивни и преносими от девойките и по тази причина е по-вероятно да бъдат подлагани на лекуване. Освен това родителите на момчетата са по-склонни да ги подтикват към разнообразни спортове, с цел да им оказват помощ. Тази по-бърза диагностика и лекуване на момчетата може да понижи позитивния резултат на спорта. В същото време съществува огромна възможност синдромът да не бъде видян у девойките.

Изследователите открили, че девойките, които постоянно се занимават със спорт на възраст от шест до 10 години, демонстрират по-малко признаци на синдрома на недостиг на вниманието на възраст от 12 година спрямо девойките, които рядко са спортували в ранна детска възраст.

Според учените спортът в ранното детство може да помогне на девойките да развият значими обществени привички, които да ги приготвят за бъдещето и да изиграят основна роля за техния персонален, финансов и стопански триумф.

"Знаем, че спортът има и доста други прерогативи за психическото здраве на всички деца. Но за понижаване на признаците на синдрома на недостиг на вниманието и хиперактивност, спортът в детството се оказва по-значим за девойките ", сподели съавторът на проучването Линда Хагани от университета на Монреал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР