Канадски учени откриха фосили на древно морско същество, живяло преди

...
Канадски учени откриха фосили на древно морско същество, живяло преди
Коментари Харесай

В канада откриха фосили на хищник, живял преди 506 млн. г.

Канадски учени откриха фосили на антично морско създание, живяло преди 506 млн. години. Животното е имало нокти, сходни на весло и глава, която наподобява на формата на известния галактически транспортен съд „ Хилядолетния сокол” от „ Междузвездни войни”, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира „ Ройтерс”.

Създанието може да даде скъпа информация за хищниците в един от най-важните еволюционни интервали на Земята. Учените дефинираха животното като предходник на днешните членестоноги – инсекти, паяци и раци и е живяло по времето на интервала Камбрий.
Уникална находка: Откриха диря от тиранозавър в Китай (ВИДЕО) Предполага се, че динозавърът е бил дълъг 7,5 метра
По думите на специалистите животните в този стадий са били дребни, нормално до няколко сантиметра. За съпоставяне - Cambroraster falcatus е бил колос, достигащ до 30 сантиметра, обясниха откривателите.

Фосилите на античния див звяр са открити в Националния парк Кутенаи в канадската част на Скалистите планини. Учените са се натъкнали на находката в скална групировка, където и преди са намирани огромен брой вкаменелости на камбрийски животни.
Откриха двуметрова кост на динозавър във Франция Смята се, че тя е на завропод - тревопасен тип, който е живял преди 140 млн. година
Животното е обитавало океанското дъно и се е хранило с организми, заровени в тинята. Древното творение е принадлежало към същата група, към която е спадал висшият див звяр по това време - Аномалокарис, достигащ на дължина до един метър.

Периодът Камбрий е считан за време на еволюционни опити, когато на Земята за първи път са се появили съвсем всички по-големи групи животни, измежду които не са липсвали и извънредно странни създания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР