Канада за първи път в историята си се класира на

...
Канада за първи път в историята си се класира на
Коментари Харесай

Финалът за Купа Дейвис е Испания - Канада

Канада за първи път в историята си се класира на финала на “Купа Дейвис”, импровизирано международно състезание по тенис за мъжки тимове. В първия полуфинал от Финалите на “Купа Дейвис” в Мадрид канадците надделяха след решителен мач на двойки Русия и ще срещнат на финала през днешния ден домакина Испания, победил Англия също с 2:1.
В първия мач на сингъл Андрей Рубльов надигра Васек Поспишил с 6:4, 6:4 и даде задатък на Русия. Във втората среща на сингъл Денис Шаповалов обаче надви над Карен Хачанов с 6:4, 4:6, 6:4 и изравни резултата. В първия сет Хачанов пропиля задатък от 4:1, след това взе втория с пробив в последния миг, само че в третия Шаповалов направи брейк в седмия гейм и пречупи противника си.
Срещата на двойки бе доста оспорвана, само че Поспишил и Шаповалов победиха Рубльов и Хачанов с 6:3, 3:6, 7:6 (5), откакто в тайбрека руснаците водеха с 3:0.
Световният №1 Рафаел Надал класира Испания на край с 2 победи над Англия. Кайл Едмънд изведе британците напред след триумф над Фелисиано Лопес с 6:3, 7:6 (3). Матадора от Майорка изравни след 6:4, 6:0 над Дан Еванс. В мача на двойки Надал и Лопес надделяха Джейми Мъри и Нийл Скупски със 7:6 (3) и 7:6 (8).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР