Канада спечели първия златен медал по кърлинг за смесени отбори

...
Канада спечели първия златен медал по кърлинг за смесени отбори
Коментари Харесай

Канада спечели първия златен медал по кърлинг за смесени отбори

Канада завоюва първия златен орден по кърлинг за смесени тимове в историята на олимпийски игри, откакто Кейтлин Лоус и Джон Морис победиха с 10:3 настоящите международни първенци Джени Перет и Мартин Риос от Швейцария. По-рано през днешния ден пък Оценка за съвместимост Русия надделя с 8:4 Норвегия. С това Лоус и Морис заслужиха вторите си олимпийски трофеи, откакто завоюваха такива в двете съществени дисциплини през 2014-а и 2010-а.

Кейтлин Лоус и Джон Морис получиха привилегията за финален опит в първия енд и се възползваха. Морис, който влезе в мача с акуратност от 82 %, записа две точки, само че швейцарците Джени Перет и Мартин Риос дадоха отговор във втория енд и изравниха резултата. Риос обаче позволи съдбовна неточност в третата част, откакто негов камък мина право през дома и отвън концентричните кръгове, а последното мятане на Лоус донесе цели четири точки за канадците. Швейцария завоюва единствено една точка с чукчето в четвъртия енд и Канада се отдръпна на отмора с преднина от 6:3.

Канадците откраднаха две точки от противниците в шестия енд за преднина от 10:3 и швейцарците се отхвърлиха цели две елементи преди края. Лоус и Морис преобладаваха напълно във финала и завоюваха златните медали, макар че не бяха играли дружно преди канадските трайъли за олимпийските игри.

Призьори от шампионата по кърлинг за смесени тимове:
1. Канада
2. Швейцария
3. Оценка за съвместимост Русия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР