Канада ще забрани използването на пластмаса за еднократна употреба от

...
Канада ще забрани използването на пластмаса за еднократна употреба от
Коментари Харесай

През 2021 г. Канада ще забрани използването на пластмаса за еднократна употреба

Канада ще забрани потреблението на пластмаса за еднократна приложимост от 2021 година, разгласи министър председателят на страната Джъстин Трюдо, обявявайки това за „ световно предизвикателство ” да премахнем бутилките, сламките и найлоновите торбички от океаните.


„ Много съм благополучен да разглася, че през 2021 година Канада ще забрани нездравословните пластмаси за еднократна приложимост от единия до другия си бряг ”, съобщи Трюдо, отбелязвайки, че Канада има неповторимия късмет да води международната война против замърсяването с пластмаса.

В момента по-малко от 10% от пластмасата в Канада се рециклира, сподели канадският министър председател.

Всяка година милиони птици и стотици хиляди морски бозайници по света страдат от пострадвания или гибел свързани със замърсяване с пластмаса, непосредствено или посредством храната си.

„ Всички сте чували историите и сте виждали фотосите. И с цел да бъда почтен като татко не искам да би трябвало да изяснявам това на децата си ”, сподели Трюдо.

„ Как да им обясня мъртвите китове край морските крайбрежия, техните стомаси са цялостни с найлонови торби? Как да им обясня, че все пак ние намерихме пластмаса даже в най-дълбоката точка на Марсианската котловина? ”, съобщи той.

Сламките, найлоновите торбички, пластмасовите чинийки и принадлежности ще бъдат измежду неразрешените пластмасови произведения.
 Европейска комисия с ограничения против пластмасата за еднократна приложимост Европейска комисия с ограничения против пластмасата за еднократна приложимост
Европейският парламент одобри ограничения за поощряване на потреблението на питейна вода, с цел да се понижат пластмасовите боклуци. Евродепутатите гласоподаваха и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР