Канада се е провалила в усилията си за намаляване на

...
Канада се е провалила в усилията си за намаляване на
Коментари Харесай

Канада е с най-слаб принос за намаляване на въглеродните емисии

Канада се е провалила в напъните си за понижаване на излъчванията на парникови газове, свързани с световното стопляне, съобщи комисарят по околната среда, като я класира като " най-лошо представилата се страна” измежду индустриалните страни от Г-7.

В поредност от отчети на самостоятелния парламентарен наблюдаващ Джери ДеМарко бяха прегледани десетилетията на държавните дейности на Канада в региона на климата, които доведоха до увеличение на излъчванията с повече от 20 % от 1990 година насам.

Канада " се трансформира в най-лошия реализатор от всички страни от Г-7, откогато през 2015 година беше признато историческото Парижко съглашение за изменението на климата ", съобщи на конференция ДеМарко, чиято купа е комисар по околната среда.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Според ново изследване въглеродните излъчвания се възвръщат с...

" Не можем да продължаваме да вървим от неуспех към провал; трябват ни дейности и резултати, а не просто още цели и проекти ", сподели той, представен от Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Макар че Канада съставлява към 1,6 % от международните излъчвания на CO2, тя е измежду 10-те най-големи замърсители в международен мащаб и един от най-големите замърсители на глава от популацията.

Страната е и четвъртият по величина производител и експортьор на нефт в света. А канадският енергиен регулатор предвижда, че до момента в който вътрешното ползване понижава, производството на изкопаеми горива в страната ще нараства поради износа.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Големите банки по света към момента финансират с трилиони долари компании за изкопаеми горива. 60 о...

Министърът на околната среда на Канада Стивън Гилбо приветства отчетите, само че съобщи, че " ретроспективното изследване " на комисаря не взема поради повече от 100 скорошни ограничения, подхванати от Отава.

Сред тях са препоръчаните екологични ограничения за рационализация на домовете, слагането на таван на излъчванията на петрол и газ и увеличението на продажбите на електрически транспортни средства.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР