Канада подготвя забрана повечето чужденци да купуват жилища за две

...
Канада подготвя забрана повечето чужденци да купуват жилища за две
Коментари Харесай

Купувачи наддават „на сляпо“ за жилища

Канада приготвя възбрана множеството чужденци да купуват жилища за две години и ще даде милиарди долари, с цел да подтиква строителната активност в опит да охлади мощно растящия жилищен пазар, оповестява Bloomberg, цитирайки неизвестен източник. Забраната за купувачите от чужбина няма да се отнася за студенти, задгранични служащи или задгранични жители, които са непрекъснати поданици на Канада.

Цените на жилищата в Канада набъбнаха с над 50% в последните две години. Средната  цена на жилищата в страната към този момент е 869 300 канадски $.
Друга мярка, която държавното управление възнамерява, е планува е да се освободят от налози до 40 000 канадски $ или близо 32 000 щатски $, на жителите под 40 години за първична вноска за жилище.

В Канада всеобща процедура е наддаването „ на сляпо “ за жилища – преобладаваща система, при които офертите се пазят в загадка, когато някой провежда търг за покупка на жилище.

Във Франция лимитират краткосрочните наеми

Наддаването „ на сляпо “ е упреквано за ускоряването на растежа на цените на нажежения пазар, като в някои случаи парцелите се продават за стотици хиляди долари над офертната цена. Някои считат, че тайното наддаване принуждава всеки евентуален покупател да предлага сума на ръба на опциите си.
 istock istock
Асоциацията на брокерите на недвижими парцели в страната отдръпна поддръжката си за тази процедура. Канадската имотна асоциация разгласи пилотен план в сряда за проявление на офертите в действително време в обявите за парцели, качени в личния ѝ уебсайт за разгласи Realtor.ca.

„ Сценариите с доста предложения стават все по-често срещани в днешната имотна среда “, споделя Майкъл Бърг, основен изпълнителен шеф на асоциацията, в официално съобщение. „ Канадските купувачи и продавачи на парцели желаят по-голямо доверие в процеса “, добавя той. Пилотният план ще стартира на определени пазари това лято, излиза наяве от прессъобщението.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР