Канада е залята от втората вълна на пандемията от коронавируса,

...
Канада е залята от втората вълна на пандемията от коронавируса,
Коментари Харесай

Трюдо обяви втора вълна на КОВИД в Канада


Канада е залята от втората вълна на пандемията от ковид, разгласи министър председателят на страната Джъстин Трюдо. Той предизвести, че страната е на ръба на злополука, в случай че популацията не стартира да съблюдава насоките за публично здраве, оповестява Ройтерс.

В рядко национално послание Трюдо сподели, че страната „ е на кръстопът “, когато се появява втора вълна в четири огромни провинции, добавяйки, че държавното управление ще направи всичко належащо, с цел да помогне на страната да се възвърне от пандемията.

Ние сме на ръба на рухване, което може да бъде доста по-лошо от пролетта, предизвести министър председателят.

През последните дни случаите на COVID-19 в Канада набъбнаха, като приблизително на ден се регистрират 1123 нови случая през последната седмица, в съпоставяне със среднодневно 380 случая в средата на август.

Трюдо обаче бе безапелационен, че канадците могат да овладеят тази втора вълна, само че би трябвало прецизно да съблюдават ограниченията и рестриктивните мерки.

По-рано държавното управление пое уговорките в така наречен Тронна тирада, в която излага дневния си ред за идната парламентарна сесия и даде обещание да възвърне над милион работни места, изгубени по време на коронакризата.

Общите инфекции доближиха 147 753, 9 243 души са умряли, съгласно последните държавни данни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР