Канабисът става легален в Германия. Обществената консумация ще бъде разрешена,

...
Канабисът става легален в Германия. Обществената консумация ще бъде разрешена,
Коментари Харесай

Канабисът става легален в Германия

Канабисът става законен в Германия. Обществената консумация ще бъде позволена, стига да не е в полезрението на деца. Не по-късно от 18 месеца от влизането в действие на закона би трябвало да бъде показана първична оценка за това по какъв начин той се отразява на отбраната на децата и младежите. Със закона за канабиса ние най-сетне сътворяваме модерна политика за опиатите, обявиха от ръководещата коалиция.

Марихуаната остава неразрешена за малолетни, само че към този момент хората над 18 години ще могат да имат дребни количества за персонална приложимост. От 1 април възрастните ще могат да отглеждат до три растения за персонална приложимост и да имат по 50 грама в домовете си и 25 грама на публични места.

На специфични организации за канабис ще бъде позволено да отглеждат и купуват растението от 1 юли. В тях ще могат да членуват до 500 души.

„ Целта е да се пресече черният пазар и закононарушенията, свързани с опиати. Да се понижи количеството на търговията и броят на употребяващите “, сподели немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах преди гласуването.

Пушенето на марихуана наоколо до учебни заведения, детски и спортни площадки остава неразрешено. Пазарът ще бъде строго контролиран, тъй че намирането и пазаруването няма да бъде елементарно.

„ Защитата на децата и младежите стои в основата на този закон. Никой не трябва да го схваща неправилно - използването на канабис се легализира, само че това не значи, че тя не може да бъде рискова “, добави Лаутербах.

Новият законопроект не срещна утвърждение от страна опозицията.

„ Вместо да пази децата и младежите, обединението работи като държавен дилър на опиати “, сподели народен представител от християндемократите.

Така Германия става третата страна в Европа след Малта и Люксембург, която легализира марихуаната за развлекателна приложимост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР