Всяка история има своето начало, а на този ден, 22

...
Всяка история има своето начало, а на този ден, 22
Коментари Харесай

Ноле на 37: Ето няколко интересни факта за господаря на тениса, които може би не знаете

Всяка история има своето начало, а на този ден, 22 май 1987 година в Белград, Сърбия, стартира една от най-прекрасните приказки, написани на корта.

Историята на триумфа на Джокович - от скромното му начало до превръщането му в тенис легенда - е доказателство за забележителните му лидерски умения и способността му да преодолява както персонални, по този начин и професионални провокации.

Пътят на Джокович към върха не е по никакъв начин лек. Роден в разкъсваната от войната Сърбия, той израства в неподходящи условия, които биха отблъснали мнозина. Непоколебимият му фокус и неутолимата му жадност за съвършенство обаче го водят напред.
Джокович е роден по време на бомбардировка на НАТО
Джокович също по този начин е дарил милиони долари за разнообразни благотворителни дела, в това число за помощ при бедствия и медицински проучвания.

Неговата отдаденост да се отдава на общността и да оказва позитивно влияние върху света е в действителност вдъхновяваща.
Джокович е веган и дължи растителната си диета на триумфа си на корта
Един неочакван факт за Новак Джокович е, че той съблюдава строга растителна диета. Всъщност той е веган от 2011 година насам. Сърбинът има вяра, че растителната му диета му е помогнала да усъвършенства цялостното си здраве, да увеличи енергийните си равнища и да се възвръща по-бързо от травми.

Снимка: Getty Images

Той даже написа книга за диетата си, наречена „ Сервирай, с цел да спечелиш: 14-дневен безглутенов проект за физическо и умствено съвършенство “.

Въпреки че е подложен на критика от някои, които считат, че веганската диета не е подобаваща за спортисти, Джокович продължава да потвърждава, че е допустимо да се реализира великолепие, като се следва режим, основан на растително хранене.
G.O.A.T. ли е Джокович?
Въпреки че някои могат да имат разнообразни отзиви за това кой е обичаният им състезател или претендент за най-велик състезател на всички времена, по всички значими параметри Джокович излиза отпред като G.O.A.T. (бел.ред. - абревиатура в превод от англ. ез. " най-велик за всички времена " ).

Коментарът на 14-кратния първенец от Големия шлем Пийт Сампрас, изработен през ноември 2021 година, е последният мощен коментар, който сочи, че Джокович е най-хубавият тенисист на всички времена.

„ Наистина считам, че това, което Новак направи през последните 10 години, печелейки мейджърите, бидейки непрекъснат, завършвайки под номер 1 в продължение на седем години, за мен е явен знак, че той е най-великият за всички времена “, сподели Сампрас.

Джокович усъвършенства още един огромен връх в кариерата си катостана най-възрастният №1 в ранглистата в историята на тениса.

Той е постигнал огромни триумфи на тенис корта, само че също по този начин е благ и съчувствен човек, който се е посветил на това да промени света. Джокович е ентусиазъм за всички нас и ни демонстрира, че всичко е допустимо, в случай че се захванем с него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР