Кампанията за пътна безопасност С бистър ум зад волана“ обхвана

...
Кампанията за пътна безопасност С бистър ум зад волана“ обхвана
Коментари Харесай

Кампанията „С бистър ум зад волана“ обхвана и пернишките водачи

Кампанията за пътна сигурност „ С избистрен разум зад кормилото “ обхвана от през днешния ден и Пернишка област.

Началото бе обещано на бензиностанция „ Лукойл “ в квартал Изток. Присъстваха представители на Областна дирекция на полицията в Перник и на Български червен кръст в града. Доброволци на БЧК раздаваха в течение на един час безвъзмездни еднократни проби за алкохол, а в магазина на обекта бе конфигуриран стационарен дрегер за непринудено независимо тестване.


Инициативата „ С избистрен разум зад кормилото “ е на Българската петролна и газова асоциация (БПГА), Министерството на вътрешните работи и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Перник е измежду петте града в страната, в които водачите, които се съмняват дали дават отговор на законните условия за шофиране, ще могат до края на майските празници да си създадат независим тест за алкохол на бензиностанцията и да ревизират последствията от празничните сбирки. Това е изключително потребно в интервала на именните дни и абитуриентските балове, напомни комисар Йордан Дундаков, шеф на Охранителна полиция в Перник. Евентуален позитивен резултат няма да води до подаване на сигнал до КАТ, а ще има за съществена цел предварителната защита – въпросният лидер да не кара. Кристина Будинова от Младежки червен кръст в Перник показа, че се надява всички водачи на коли да не сядат да карат след приложимост на алкохол и ги прикани да са виновни и да употребяват еднократни тестери.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР