Кампанията Вкъщи с българските тенис звезди на Българската федерация по

...
Кампанията Вкъщи с българските тенис звезди на Българската федерация по
Коментари Харесай

Националът по тенис Александър Донски показа как тренира у дома в Монреал

Кампанията " Вкъщи с българските тенис звезди " на Българската федерация по тенис с обръщение " Обичаме тениса, можем и вкъщи " излезе оттатък границите на родината.

Националът за " Купа Дейвис " Александър Донски снима особено видео, с което да покаже къде е и по какъв начин поддържа физическата си форма по време на международната пандемия от ковид.

Донски избегна изключителното състояние в България като се прибра при фамилията си в Монреал. Именно във втория по величина град в Канада той може да тренира навън като ни демонстрира част от заниманията си като крос и набирания, с които да е квалифициран за подновяването на борбите на корта.
Александър Донски е роден в Съединени американски щати, само че израснал в Канада и стартира да тренира тенис на пет години. След това избира да гради кариера в България. От четири години той се състезава за България, като през 2017 година завоюва Държавното състезание в зала, а след 365 дни затвърди този си триумф, с което си заслужи и уайлд кард за " Sofia Open ". Миналата година Донски завоюва първата си ITF купа на шампионата в Претория (Южна Африка) с награден фонд 15 000 $, а също по този начин извоюва две трофеи на двойки на шампионати ITF. В началото на тази година бе част от националния тим на България при дебютното издание на ATP Cup, който зае 9-то място в крайното класиране от 24 страни участнички.

Запазвайки постоянно позитивната си настройка, Александър Донски от Монреал прикани всички да се пазим, пожела здраве и шанс на феновете на играта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР