Кампанията в европейските държави за отстраняване на руски шпиони по

...
Кампанията в европейските държави за отстраняване на руски шпиони по
Коментари Харесай

Дания и Италия изгониха общо 45 руски дипломати

Кампанията в европейските страни за премахване на съветски шпиони по ддипломатическо прикритие продължава и в Дания и Италия. 

Часове откакто оповестиха общо 75 души за " личност нон грата ", държавното управление в Рим изиска отстраняването на 30 чиновници на съветското дипломатическо посланичество. 

" Генералният серктера на Министерството на външните работи привика посланика на Руската федерация в Италия Сергей Разов, с цел да го осведоми за решението на италианското държавно управление да експулсира 30 съветски дипломати, които служат в посолството, като " личност нон грата ", разгласи външният министър Луиджи ди Майо. 

Той удостоверява, че мярката е подхваната след съвещания с европейски и евроатлантически сътрудници след установяването на държание, застрашаващо сигурността на страната от съветските представители. 

На 5 април Дания също изиска от 15 руснаци, работещи като разузнавачи под дипломатическо прикритие, да изоставен страната. 

Преди седмица сходни ограничения започнаха Нидерландия, Белгия, Чехия и Ирландия. България също изгони 13 представители на Руското посолство, в това число един от първите секретари, поради шпионаж. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР