Кампанията End Femicide на британската медия Гардиън, най-общо казано и

...
Кампанията End Femicide на британската медия Гардиън, най-общо казано и
Коментари Харесай

End Femicide - една кампания, която се бори срещу убийствата на жени

Кампанията " End Femicide " на английската медия " Гардиън ", най-общо казано и както си проличава от името, е отдадена на задачата да се постави завършек на случаите на фемицид. Терминът се употребява за наименуване на убийства на дами, осъществени само заради обстоятелството, че са дами. Това е закононарушение, учредено (или базирано) на пола. 

Много пъти сме писали за казуса, че в България публична статистика за този тъп закононарушения няма, не може и да се проследят обратно в годините, с изключение на посредством изявления в медиите. Във Англия обаче е ясна точна численост на жертвите.

Там за 10 години 1 425 дами са убити от мъже.

Само на възраст сред 14 и 25 година общо 272 дами са изгубили живота си прибързано, оповестява " Гардиън ". Това значи, че приблизително по 27 девойки на година губят живота си, единствено тъй като някой мъж е решил да ги убие. Убийството нормално се случва или като резултат от домашно принуждение, като може даже да е еднократен акт или при полово нахлуване от чужд. Повече от половината от дамите са убити от сегашен или някогашен сътрудник.  

Смъртните случаи в резултат на фемицид във Англия се наблюдават в неповторимата база данни на Femicide Census. Статистиката обгръща интервала от 2009 до 2018 година Анализите на Femicide Census демонстрира, че измежду повтарящите се тематики, които бележат тези смъртни случаи, са дебненето, преследването, насилственият надзор, въздействието на порнографията и неспособността на някои мъже да се оправят с отхвърлянето. Всяко второ от убийствата включва прекалено принуждение.

Това важи в особена мощ за убийствата на младите дами, тези 27 на година единствено на Острова, чиито живот бива лишен по изключително жесток метод. Статистиката демонстрира също, че те са доста по-вероятни жертви.  Момичетата под 25 години стават два пъти по-често жертва на домашно принуждение от дамите в по-зряла възраст. 

Като трите трагични истории, които ще ви разкажем на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР