Камерите на ГКПП Капитан Андреево цели 10 години са били

...
Камерите на ГКПП Капитан Андреево цели 10 години са били
Коментари Харесай

Камерите на "Капитан Андреево" за цели 10 години ослепели за трафика

Камерите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " цели 10 години са били слепи за трафика през пункта. Това излиза наяве от казаното в ефира на бТВ от зам.-министъра на земеделието Иван Христанов във връзка абсурда за пропуснатите изгоди за страната от граничния надзор и предлаганите подкупи на шефа на БАБХ.

„ Как може на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", в пространства на страната, където се прави надзор, да няма камери и да няма нито един запис? Това е един въпрос, на който нямаме отговор. Изпратеният от нас полицейски екип откри, че трите камери там са наведени надолу, а кабелите им не водят наникъде “, разясни той.

" Ние се опитахме да разберем къде въобще са вързани камерите - отговор не ни беше даден. Една седмица търсехме накъде водят кабелите. Най-накрая, когато разбрахме, че не можем да го установим, изпратихме сътрудници от полицията да ревизират. Екипът откри, че има три камери, наведени надолу и кабелите не водят наникъде. Това е бутафория - там няма нито един запис, нито една минута за последните 10 години! ", съобщи Христанов.

Иван Христанов съобщи, че до момента в който въпросът не се обясни, от Министерството на земеделието упорстват на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " да има непрекъснато полицейско наличие.

В понеделник депутатът от " Продължаваме промяната " Росен Костурков заяви, че представител на компанията на " Евролаб ", която оперира на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", е предложил рушвет в размер на 6 млн. лева на година на шефа на БАБХ. Костурков твърди, че парите са препоръчани от някогашен народен представител за компанията, която от 10 години реализира всички действия по санитарния надзор на границата, да резервира активността си. Според депутата компанията е била определена по " неразбираем метод " през 2012 година от тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов от ГЕРБ. Договорът е изминал в края на ноември 2021 година, а на 31 декември 2021 година, зам.-директорът на БАБХ подписва нов контракт с " Евролаб " при " неразбираем конкурс и при безспорна възбрана на новия министър на земеделието да се подписват контракти " - твърди Костурков.

Христанов съобщи, че методът, по който се развиват събитията през последните четири месеца и огромната медийна акция против него в последната седмица, го кара да си зададе въпроса кой стои зад това: " Една дребна компания няма ресурса да извърши сходно нещо. " " Затова сътрудници от " Продължаваме промяната " няколко пъти обявиха, че зад това стои нещо по-голямо - ползи. Явно ползи на много по-високо равнище от тази компания биват наранени ", сподели той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР