Камерите, които охраняват хотел Берлин, известен като резиденцията на Делян

...
Камерите, които охраняват хотел Берлин, известен като резиденцията на Делян
Коментари Харесай

Методи Лалов: Спряхме незаконните камери на хотел "Берлин"

Камерите, които охраняват хотел " Берлин ", прочут като резиденцията на Делян Пеевски, са противозаконни и са свалени след сигнал на столичния общински консултант от " Да, България " Методи Лалов. Това разгласи самият той във Facebook. 

" Делян Пеевски призна, че камерите на ул. " Беловодски път " и ул. " Георги Рилски " са противозаконни. Опитва се да се измъкне от отговорност ", написа Лалов в обществената мрежа в сряда.

Той споделя, че преди тази развръзка е подал сигнал за нелегално сложени камери, с които жителите биват противоправно следени и заснемани в полицията, Комисията за отбрана на персоналните данни, кмета Йорданка Фанкъдова, Комисията за публичен ред и сигурност на СОС и до кмета на регион " Витоша ".

Според Лалов с демонтирането на камерите след сигнала му Пеевски се пробва да избегне отговорност за нарушаването на конституцията и законите с въпросните камери. Пеевски е едноличен притежател на капитала на " Интръст " ЕАД, което сдружение има " Инттрафик " ЕООД, охраняващо Хотел " Берлин Парк Витоша ", изяснява Лалов.

В сигнала си той споделя по какъв начин на 15 юли при присъединяване в събитие " Масово пиянство на кафе с Делян Пеевски ", проведено от " МлаДА България " е открил, че на махленски дирек на тротоара на ъгъла на ул. " Беловодски път "  и ул. " Георги Рилски ", са сложени 4 камери за видеонаблюдение, дружно с обслужващо ги табло. Камери от същия тип, както и други, са сложени и в зоната към входа на двора на хотел " Берлин ". На ул. " Беловодски път ", както и на ул. " Георги Рилски ", не са сложени осведомителни табели, които да указват, че в региона се прави видеонаблюдение и видеозаписване.

На 2 август Лалов и председателката на младежката организация на " Демократична България " Десислава Николова се връщат на мястото. Там се спречкват с охранител и даже се постанова да викат полиция. Точно от охранителя двамата научават, че четирите камери на стълба на кръстовището, както и тези в зоната към входа на Хотел " Берлин Парк Витоша " се употребяват точно от " Инттрафик " ЕООД. 

Камерите са сложени по този начин, че заснемат пътните платна и тротоарите на ул. " Беловодски път ", които са публични места. По същия метод част от камерите на пътя към Хотел " Берлин Парк Витоша " снимат ул. " Георги Рилски ", която също е социална територия. " Следователно въпросните камери не обслужват законните ползи на Делян Славчев Пеевски и/или на други лица по защита на частен парцел. Чрез тях се събира информация за това кои хора, по кое време и по какъв метод, както и с какви транспортни средства (марка, модел и регистрационен номер) минават в региона ", написа в сигнала на Лалов.

Той упорства и да бъде проверено кои длъжностни лица от Министерство на вътрешните работи и местната власт редовно не са изпълнявали отговорностите си и са позволили потреблението на камерите.

 
МлаДА България не пи кафе с Пеевски, само че му зададе задочно неудобни
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР