Каменна плоча в заден коридор на църквата "Възкресение Христово" на

...
Каменна плоча в заден коридор на църквата "Възкресение Христово" на
Коментари Харесай

Открит е древен олтар в църквата Възкресение Христово в Йерусалим


Каменна плоча в заден кулоар на църквата "Възкресение Христово " на Божи гроб в Йерусалим, открита по време на ремонта и обновяването на храма, се оказа скъпа светиня, заяви Ройтерс.

Изследователи считат, че комплицираните орнаменти, на които се натъкнали в дълго останалата скрита част на каменната плоча с размери 2,5 метра на 1,5 метра, са знак, че това е било охолно украсената лицева част на феодален олтар на едно от най-светите места за християнството.

"Сега не може да се види, само че истинският олтар е бил затрупан с късчета мрамор, късчета стъкло ", сподели Амит Реем, районен археолог за Йерусалим на Израелската работа по антиките.

"Бил е ослепителен, това е в действителност удивителен артефакт ", сподели Реем, който е създател на проучването дружно с Иля Беркович от Австрийската академия на науките.

Те дефинират неповторимия способ за украса като комбиниране от класическо, византийско и ранно ислямско изкуство, при който тънко изрязани парченца пъстър мрамор изпълват гравюри върху камъка.

"Бил е в светилището на храма ", споделя Реем. "Очите на всички богомолци били ориентирани към него. И тъкмо над него и към него висшите духовници, свещениците и монасите са служили всички литургии и главната литургия на храма върху масата на този олтар ", сподели той.

Украсени по сходен метод олтари са откривани в църкви в Рим през XII и XIII век, споделят учените, съобщи Нова ТВ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР