Камен Воденичаров е гост в новата постановка на пазарджишкия Драматично-куклен

...
Камен Воденичаров е гост в новата постановка на пазарджишкия Драматично-куклен
Коментари Харесай

Камен Воденичаров в премиера на нашия театър

Камен Воденичаров е посетител в новата режисура на пазарджишкия Драматично-куклен спектакъл „ Константин Величков ”. Премиерата на „ Бутилка оцет ” ще бъде на 5 април, Велики четвъртък, на Голяма сцена от 19.00 часа, а феновете ще могат да я видят и на 18 април.

Спектакълът е авторски на проф. Румен Рачев по претекстове от едноименната новела на Петко Симеонов. Сценографията е дело на Петьо Начев, музиката на Димитър Христов.  оживява с костюмите на Елис Вели и куклите на Мила Великова.

Трима другари подхващат вълнуващо пътешестване за – преместване на бутилка оцет. Странните неща, които им се случват ги довеждат до трансформация на мисленето и те, сякаш извървяват дългия път от примирението до тихия митинг на човешкото достолепие.

Смешно-тъжна ирония на житейската философия на наивните, почтени и положителни хора от моето потомство, живели „ през вчерашния ден “, живеещи „ през днешния ден “, а може би ще доживеят и „ на следващия ден “.

„ Бутилка оцет ” е втората премиера на пазарджишкия спектакъл, първата беше в края на януари - „ С любовта смешка не трябва ”.

Директорът на театъра Александър Жеков заяви, че до дни ще излезе и спектакълът за деца „ Храбрият оловен боец ”, по който работят сега. Неговата премиера би трябвало да е на 20 април.

В началото на май пък ще стартират още един детски театър - „ Веселото магазинче ”, който се прави от гостуващия режисьор Лео Капон.

Гвоздеят на постановъчната работа за тази календарна година ще бъдат постановките на щатния режисьор Владлен Александров, който би трябвало да прави „ Хитрините на Скъпен ” на Молиер. Постановка в театъра в Пазарджик ще прави и Теди Москов,  само че още не е конкретизирано заглавието, тъй като става дума за авторски театър, добави Александър Жеков. По думите му вВ края на годината, през последното тримесечие, би трябвало режисьорът Петринел Гочев да направи „ Фуенте Увехуна ” - един прелестен текст от испанската класика. Директорът не изключи опцията да се случат още няколко постановки, основно на камерна сцена. Едното от тях сигурно ще бъде детски театър, насочен към коледно-новогодишната акция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР