Камен Донев прибави още една голяма роля в творческата си

...
Камен Донев прибави още една голяма роля в творческата си
Коментари Харесай

Камен Донев: Хората трябва да бъдат развълнувани, не просто забавлявани

Камен Донев прибави още една огромна роля в креативната си биография – тази на Сирано дьо Бержерак от едноименната пиеса на Едмонд Ростан. Постановката в спектакъл " Българска войска " е под режисурата на Стоян Радев.

„ Радвам се, че представлението е провокирало безредици. Хората би трябвало да бъдат разчувствани, не просто забавлявани. Не е нужно непременно някой да бъде забавляван, това е ниска, глуповата задача “, показа артистът в „ Тази събота и неделя “.

Той описа, че като гимназист в Русе е получил като подарък книгата „ Сирано дьо Бержерак “ на ференски език с посвещение да изиграе ролята.

„ Тази роля е сбъдната фантазия, сериозна фантазия за един артист. Не ми беше мъчно да я изиграя, тъй като има припокриване сред мен и облика. Посветих се на ролята. Ценностите, на които стъпва спектакъла, са хубостта на духа, прямотата чистите намерения, свободата “, разяснява Камен Донев.

Той е спокоен, че към нас към момента има хора като Сирано. Въпросът е до каква степен знаем за тях.

„ Мисията ми е да бъда обективен към себе си, тъй като знам, че това ще се отрази и на хората към мен. Най-сериозната ми борба е с мен самия. Когато поддържам връзка с някого, се запитвам – мога ли с този човек да бъда конструктивен, непосредствен, същински “, призна артистът.

В присъщия си жанр той разяснява, че може да промени България, само че единствено в случай че ръководи еднолично, властническо.

„ Трябва аз да нося цялата отговорност. Ще стартира от образованието, духа, вярата в себе си. Ще се възползвам и от сериозната, тежка ръка на закона “, разясни Камен Донев.

Според него днешните романтици са хората, които вършат изобретения, летят в Космоса, пишат книги. Те дават парата в котела, макар че медиите и обществените мрежи не са фокусирани върху тях. Актьорът е оптимист, че светът върви напред.

„ Много сме капризни. Хората се опасяват от най-малкия дискомфорт. Малко дъжд да завали и стартират да карат постепенно, не се сещат да си избършат запотеното стъкло. Бавно мислят и се опасяват от природата. Карай я тази кола, пусни си нещо хубаво, да вземем за пример джаз, Ангел Заберски трио. Или пък пусни БТР. Пей, но и шофирай “, разяснява Камен Донев.

Според него няма смисъл от акции като „ Не карай пил “, тъй като простакът не ги чува, той ще ти тегли една майна и отново ще кара пил.

„ Политиците приказват за стопанска система, парно и газ, само че не и за духа, тъй като тематиката не е атрактивна. Вие не сте хора на духа “, обърна се артистът към политиците.

Следващите представления на „ Сирано дьо Бержерак “ в спектакъл " Българска войска " са на 14 и 23 октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР