Камен Донев гостува за трети път в предаването на bTV

...
Камен Донев гостува за трети път в предаването на bTV
Коментари Харесай

Камен Донев: Съвременният човек се страхува от интелектуално усилие

Камен Донев гостува за трети път в предаването на bTV - „ 120 минути “ - малко откакто навърши 50 и в навечерието на премиерата на новия си моноспектакъл „ Възгледите на един преподавател за силата на словото “.
„ Много е прелестно на 50. Рожденият ден беше доста трогателен. Получих доста поздравления, икони, златен кръст, все неща, свързани с духа. Особено е възприятието, когато виждаш, че някой мисли за теб. Поздравите не бяха помпозни, а естествени “, показа артистът.
 Най-добрите цитати на Камен Донев Най-добрите цитати на Камен Донев
Обичаме Камен Донев! Безспорно той е един от най-хубавите български актьори за последните над 20 години, а всичко, което прави ни кара д...
Той призна, че подготовката на новия му план върви добре, само че има и доза терзание, тъй като от 8 години не е правил нов моноспектакъл. Премирата ще бъде на 2 и 3 юни в Античния спектакъл в Пловдив.
„ Словото е нещо, което прегръща индивида против теб. За мен то е парапет, мост, брод, по който да ходя в живота. За страдание, рядко го използваме за разтуха “, добавя Камен. Той е безапелационен, че хората не са неприятни, само че като че ли се радват, когато са неприятни, тъй като доминират непукизмът и криворазбраното чувство за наслада от живота.
„ Човек не се обръща към себе си, а гледа единствено другите. Затова българите не се развиваме. Съвременният човек се опасява от интелектуално изпитание, опасява се да остане самичък със себе си. Ние единствено имитираме експедитивност и претовареност. Глупаците, които дрифтят из София, нямат работа, за на никое място не бързат “, разяснява артистът.
Според него в българската политика няма изключителни хора, множеството са бебета, с които няма защо да си приказва. „ Един от дребното, с които ми е прелестно да си приказвам, е Петър Стоянов “, признава Камен.
 Камен Донев: Българи, дано надмогнем балканската буря на напънатия храбрец Камен Донев: Българи, дано надмогнем балканската буря на напънатия храбрец
Известният ни режисьор и артист Камен Донев написа прочувствено послание към българите по отношение на ограничението на разпространяването...
Той показа, че родителите му са го наричали Каменчо и по тази причина му е доста прелестно, когато непознати хора на улицата се извърнат по този метод към него. „ Казват го с обич. Спирам се и приказвам с тях. Словото е методът да продължиш да бъдеш човек.  Вярвам във всичко “.
По мотив 50-годишния му празник, навършен на 15-ти април, водещият на предаването Светослав Иванов му подари осветена икона на " Свети Мина " - настойникът на фамилията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР