Камарата на следователите в България поиска да е част от

...
Камарата на следователите в България поиска да е част от
Коментари Харесай

Следователите искат да участват в парламентарни комисии

Камарата на следователите в България изиска да е част от парламентарните комисии, които ще преглеждат измененията в правосъдната власт, пердаде Фрог нюз. Това излиза наяве от писмо на КАБ до правосъдния министър, Висш съдебен съвет и ръководителя на Народното събрание.

От там показват, че знанията и уменията на българските следователи ще допринесат за възстановяване качеството на бъдещите промени и допълнения в Закона за правосъдната власт, Наказателния кодекс и Наказателно-процесуален кодекс. КАБ са недоволни, че изпълнителната власт подхваща юридически голословни дейности по отношение на правосъдната система в преследването на личностни ползи и реализират политически напън върху активността на правоприлагащите органи.

Следователите са една от фундаменталните гаранции за спазването на главните човешки права, защото те вземат решенията си по вътрешно разбиране, учредено на обективно, всестранно и цялостно проучване на всички условия по делото, акцентира се в мнението.

От Камарата декларират, че от доста години насам са правени опити за политизиране, промени в структурата и интервенция в пълномощията на прокуратурата и следствените органи. Според тях във време на рецесия трите управляващи ненужно се опълчват, вместо да си взаимодействат в полза на обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР