Камарата на представителите в САЩ публикува законопроект за стабилните монети

...
Камарата на представителите в САЩ публикува законопроект за стабилните монети
Коментари Харесай

Нов законопроект предлага надзор върху стабилните монети в САЩ от страна на Фед

Камарата на представителите в Съединени американски щати разгласява законопроект за постоянните монети дни преди чуване по тематиката, планувано за 19 април.

Законопроектът слага небанковите емитенти на постоянни монети, като Tether и Circle, под надзора на Федералния запас.

Стабилните монети са категория цифрови валути, които имат за цел да поддържат непрекъсната стойност посредством застраховане с активи или контролиране на предлагането въз основа на пазарното търсене. Съгласно отчета застрахованите банки ще бъдат следени от федералните банкови организации, до момента в който Федералният запас ще реализира контрол над небанковите субекти.

Неспазването на условията за регистрация може да докара до отнемане от независимост за период до пет години и санкция в размер на $1 милион. От задграничните се изисква емитенти също да се записват, с цел да правят активност на територията на Съединените щати.

За да получат утвърждение, претендентите би трябвало да поддържат запаси за застраховане на постоянните монети с щатски долари или банкноти на Федералния запас, държавни облигации, съглашения за назад изкупуване на облигации и аварийни депозити на централната банка.

Освен това от тях се изисква да показват техническа подготвеност, добре открита система за ръководство и преимуществата на разширението на финансовото приобщаване и нововъведенията посредством постоянни монети.


ПРОЗЕТИ ОЩЕ ти


Главният изпълнителен шеф на Circle, Джереми Алер, показа в Twitter, че има потребност от за закони, които подсигуряват, че цифровите долари в интернет се емитират, поддържат и ръководят безвредно.

Предложеното законодателство не разрешава генерирането или разпространяването на постоянни монети, които нямат поддръжка от материални активи, в продължение на две години. Освен това то задължава Министерството на финансите да извърши изследване на постоянни монети, които са обезпечени ендогенно и упълномощава администрацията на Съединени американски щати да дефинира насоки за оперативна съгласуемост на постоянните монети.

В документа се изисква също по този начин Федералният запас да организира изследване за стартирането на цифрова версия на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР