Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, който повишава възрастта

...
Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, който повишава възрастта
Коментари Харесай

САЩ затягат режима за закупуване на оръжия

Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди законопроект, който покачва възрастта за закупуване на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години. До решението се стигна след зачестилите случаи на стрелби, като единствено от началото на годината в Съединени американски щати са станали над 230 всеобщи стрелби.

В рамките на апелите за " промяна в региона на оръжията ", които започнаха след неотдавнашните въоръжени набези в Бъфало и Ювалди, Камарата на представителите на Съединени американски щати утвърди проектозакона, с който възрастта за закупуване на полуавтоматични оръжия в страната се усилва от 18 на 21 години.

Законопроектът, който получи поддръжката на съвсем всички демократи и на част от републиканците, беше признат с 228 гласа " за " против 199 гласа " срещу ".

В обръщението си към нацията предходната седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за възбрана на полуавтоматичните оръжия в страната, а в случай че това не е допустимо, да се усили възрастта за закупуване на 21 години. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР