Камарата на представителите на Конгреса в САЩ гласува за“ отпускане

...
Камарата на представителите на Конгреса в САЩ гласува за“ отпускане
Коментари Харесай

САЩ: 60 млрд. долара помощ за Украйна са напът

Камарата на представителите на Конгреса в Съединени американски щати гласоподава „ за “ разпределяне на нов пакет военна и финансова помощ за Украйна. Пакетът е от малко над 60 милиарда доалра. 101 републиканци и 210 демократи го поддържаха. Сега още веднъж думата Сенатът.

Какво тъкмо гласоподава Камарата на представителите като помощ за Украйна - обособен законопроект в по-голяма рамка от общо 4 законопроекта за американска помощ за външни съдружници, научете параметрите в този материал.

На първо място, Камарата на представителите гласоподава така наречен Четвърти законопроект – този, който желае възбрана на TikTok в Съединени американски щати. Той е най-общо ориентиран към националната сигурност на Съединените щати и включва и гаранция да се употребяват замразени съветски активи в помощ на Украйна – 8 милиарда $. Ако законопроектът бъде утвърден от Сената и подписан от американския президент Джо Байдън, то компанията-собственик ByteDance ще би трябвало да продаде TikTok в границите на 9 месеца, в случай че желае достъп до американския пазар. В противоположен случай приложението на обществената мрежа няма да се продава за Съединени американски щати. Байдън може да удължи с 90 дни периода, в случай че сметне, че има значителен късмет за договорка за продажбата на TikTok.

Веднага по-късно, бързо беше утвърден така наречен Тихоокеански пакет. Той е ориентиран основно за Тайван. Най-важното от него – 8,1 милиарда $ за интервенции, предопределени да сдържат Китай в Индо-Тихоокеанския район, както и 3,3 милиарда $ за развиване на инфраструктура за подводници плюс 2 милиарда $ за военна помощ за Тайван и други американски сътрудници в района, като Филипините. 206 демократи и 169 републиканци поддържаха този законопроект.

Припомняме, че всичко гласувано ще би трябвало да получи утвърждението на Сената и то без спомагателни ремонти, с цел да може американският президент Джо Байдън да го подпише, да се трансформира в закон и американците да се задействат с доставки на оръжие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР