Камарата на представителите на Конгреса на САЩ през септември ще

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ през септември ще
Коментари Харесай

В САЩ мислят да легализират марихуаната

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати през септември ще прегледа въпроса за легализирането на марихуаната на федерално равнище. За това заяви "Политико ".

Законопроектът, който ще бъде импортиран за разискване от депутатите, включва премахването на марихуаната от листата на неразрешените субстанции. Както отбелязва вестникът, никоя от камарите на Конгреса в никакъв случай не е гласувала по подобен въпрос.

Премахването на марихуаната от листата ще значи, че веществото към този момент няма да се смята за неразрешено на федерално равнище. За да узаконят продажбата му, държавните органи ще би трябвало да променят законите. Дори в случай че законопроектът е подсилен в Камарата на представителите, той би трябвало да бъде утвърден от Сената на Конгреса и по-късно от президента.

Понастоящем на федерално равнище законите на Съединените щати не позволяват владеене и пушене на марихуана, която е класифицирана като опиат. В същото време потреблението на марихуана за забавление беше позволено в няколко щата, както и в столичния регион на Колумбия.

Повече от 30 други страни не считат за закононарушение продажбата на марихуана за медицински цели. В множеството случаи използването на канабис е позволена за хора, страдащи от рак, глаукома и редица други болести, както и за възстановителни процеси след инсулт, редица пострадвания и меланхолия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР