Камарата на автомобилните превозвачи в България е разтревожена от мълчанието

...
Камарата на автомобилните превозвачи в България е разтревожена от мълчанието
Коментари Харесай

Превозвачите търсят отговори от властта за Пакет Мобилност

Камарата на автомобилните превозвачи в България е разтревожена от мълчанието на българските управляващи по Пакета Мобилност. Това се показва в позицията им, изпратена до медиите. 

" Несправедливостта, наречена Пакет Мобилност 1, ще усложни така и така към този момент нетърпимата конюнктура в бранш " Транспорт ". През миналата седмица Европейската комисия разгласява спомагателни уточнения по отношение на условието, заложено в Пакета - тежкотоварните транспортни средства да се връщат в страната, където е записана транспортната компания, на всеки 8 седмици ", пишат те.

Според наредбите всеки един камион, който е благосъстоятелност на българска транспортна компания, наложително би трябвало да бъде връщан в България на всеки 8 седмици, откакто той е излязъл от страната ни.
 Европейският съд отхвърли жалбата на България против пакета Мобилност
Европейският съд отхвърли жалбата на България против пакета Мобилност

От сектора упорстват да знаят каква е позицията на българската страна

До този миг българските управляващи, виновни за ресора, резервират безмълвие, което буди паника в Камарата на автомобилните превозвачи в България , защото според превозвачите или институциите ни не са наясно с разпоредбите, или, в случай че са наясно, не са се свързали с браншовите организации. 

От браншовата организация считат, че връщането на транспортни средства, без това да носи никаква действителна стойност за който и да било, е извънредно дискриминационно към превозвачите от Източна Европа. Тази неправда по никакъв метод не отразява действителността, в която се намира транспортният бизнес на единствено у нас, само че и в Европа, изтъкват превозвачите.

Цените на горивата не престават да бъдат на непоносими равнища и прибирането на камионите надлежно коства средства на превозвачите. Това условие директно контрастира на така наречен " Зелена договорка ", акцентират от Камарата на автомобилните превозвачи в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР