Камарата на архитектите в Добрич не одобрява , които в

...
Камарата на архитектите в Добрич не одобрява , които в
Коментари Харесай

Камарата на архитектите в Добрич не харесва новите павилиони за вестници

Камарата на архитектите в Добрич не утвърждава, които сега се разполагат в града. Оттам са изпратили писмо до кмета на общината Йордан Йорданов, в което прецизират, че тези преместваеми обекти в центъра на града са неприемливи и утежняват градската среда.

Община Добрич към този момент е отдала осем от местата за разполагане на павилиони на компания след извършен конкурс. Предстои наддаване да се дефинира и за още две позиции.

В писмото си до кмета на община Добрич Йордан Йорданов от Камарата на архитектите се обръщат с въпросите дали това, което се вижда сега, е окончателният вид на павилионите, по каква процедура е утвърден техният външен тип, както и какви са критериите на общината при взимане на решение за смяна на един или различен детайл от градската среда.

Архитектите показват и недоволството си от обстоятелството, че са стартирани дейности преди те да са разисквани с професионалната колегия. В писмото си архитектите споделят още, че изтъквам „ този резултат от небрежно прихванати един към различен материали нямат място в сърцето на града “. От Камарата упорстват за разговор и тясно съдействие с общината по въпросите, свързани с общественозначими здания и пространства в града.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР