Към УС на Българското дружество по белодробни болести постъпи искане

...
Към УС на Българското дружество по белодробни болести постъпи искане
Коментари Харесай

Пулмолози настояват да бъдат в списъка на работещите на първата линия с Covid-19

„ Към УС на Българското сдружение по белодробни заболявания постъпи искане от към 50 – 60 пулмолози от доболничната помощ, които одобряват пациенти с остри инфекции . Те упорстват да бъдат включени в листата на работещите на първата линия медици с Covid-19. За нас това е пропуск и “, сподели в „ Преди всички “ доцент Диана Петкова, заместник-председател на БДББ.

" Това са лекари, които ежедневно одобряват хора с пневмонии, които не са достигнали до болничната помощ , само че тези сътрудници поеха тяхното лекуване и те също би трябвало да получат финансово заплащане, с цел да има някаква равнопоставеност. Да, корекцията на методиката изисква време, само че аз се надявам, че след този глас на пулмолзите, ще се направи нужното за тези 50 - 60 пулмолози ", изясни още доцент Петкова.

Тя уточни също, че инфекцията от Covid-19 не би трябвало се подценява , а ограниченията би трябвало да се вземат навреме при едно заразяване.

" И защото и отсега нататък ще живеем с тази болест, би трябвало да се премислят за в бъдеще тактиките, стратегиите за следене на тези заболели , обезпечаването на финансирането за тези пациенти. За благополучие проблемите на белия дроб се възвръщат след 6 месеца, само че за част от тях ще са нужни дълготрайно диспансерно наблюдаване и домашно кислородолечение , в тази посока страната би трябвало да се приготви, с цел да се обезпечи на хората положително лекуване ", сподели в умозаключение доцент Петкова.

Още по тематиката можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР