Към момента, в който се подготвяше този материал, преброяването на

...
Към момента, в който се подготвяше този материал, преброяването на
Коментари Харесай

След изборите Турция може да се изправи пред криза на властта! Ердоган и Кълъчдароглу може да се споразумеят!?

Към момента, в който се приготвяше този материал, преброяването на гласовете на извършените на 14 май парламентарни и президентски избори в Турция към момента не беше публично завършило. Известни са единствено данните от парламентарните избори.

Управляващият републикански алианс на Реджеп Тайип Ердоган, воден от Партията на справедливостта и развиването (AK parti) на Реджеп Тайип Ердоган, отбрани болшинството си. С 49,3% в 600-местния парламент неговите депутати ще имат почти 322 места. Основният опозиционен блок, Народният алианс, воден от водача на Републиканската национална партия Кемал Калъчдароглу, има 35% от гласовете, което значи 212 места. Останалите мандати отиват при кюрдите и другите опозиционни сили.

Ако Ердоган победи на втория тур на президентските избори (в момента не му доближават безусловно десети от % да завоюва на първия тур), тогава политическата обстановка в страната може да остане постоянна и предвидима. Ако опозиционният водач Кълъчдароглу завоюва на втория тур, той ще получи опозиционен парламент, което може да е знак за рецесия на властта в Турция.

И в този момент се получава в прочут смисъл парадоксална обстановка: откакто завоюваха парламентарните избори, политическите сили сякаш губят президента. Това навежда на мисълта, че Кълъчдроглу „ е по-добре да загуби изборите “, защото Народното събрание в действителност ще блокира работата му в бъдеще, което ще унищожи политическата система, която се е развила в страната и ще сътвори безпорядък. Следователно резултатът от втория тур не може да се смята за съдбоносен, само че Ердоган към момента наподобява като любимец на тях. Поради доста аргументи.

За 20 години ръководство на страната той сътвори мощен ръководещ уред, който няма да се откаже от позициите си просто по този начин, тъй като административният и осведомителният запас на страната са под негов надзор. Второ, третият претендент на изборите Синан Оган, който завоюва към 5% от гласовете, е по-близък по идеология до Ердоган, в сравнение с до Кълъчдароглу. Възпитаникът на MГИМО Оган е турски националист и може да поддържа настоящия президент.

Русия следи от близко развиването на обстановката в Турция, за нея е значимо какво ще последва. Ердоган и евентуално Кълъчдароглу са вид източни политици, които са склонни да импровизират и маневрират. Москва не прави секрет от това, че избира настоящия президент, до момента в който Западът поддържа Каличдароглу. Но технологиите за задържане на власт и постигане до нея са две разнообразни неща. Така Ердоган целеустремено разпалва от горната страна мощни антиамерикански настроения в страната, само че не потегля да скъсва със Запада. Така се държи и Калъчдароглу, който се употребява с поддръжката на западните водачи.

Но е малко евентуално една от партиите да вземе решение за организация на турски „ Майдан “, който може да се събере след изборите заради клюки, че " резултатите от изборите са били фалшифицирани ". По-вероятни са маневрите зад кулисите.

Но това към момента е единствено съмнение. С огромна степен на възможност ще може да се приказва за развиването на събитията едвам след резултатите от втория тур на президентските избори.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР