Към момента пожарът край сливенските села Еленово, Сокол и Радево

...
Към момента пожарът край сливенските села Еленово, Сокол и Радево
Коментари Харесай

Огнен ад: 80 сигнала за пожари в страната

Към момента пожарът край сливенските села Еленово, Сокол и Радево е локализиран. Това сподели на брифинг шефът на Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов. Той изрече признателност към екипите и разясни, че се доизгасяват обособени огнища. В битката с огнената буря единствено през днешния ден са взели участие 8 пожарни екипа, 20 чиновници на горското стопанство, верижна техника. Вчера помощ на наземните екипи бе оказана и от хеликоптер на Военновъздушни сили.

Стихията е засегнала повърхност от към 1500 дка борова и широколистна гора и лесонепригодни площи, както и 700 дка обработваеми полски масиви.

„ Изключително комплициран пожар, за чието овладаяване бяха положени големи старания. Имаше сериозен миг, през вчерашния ден, когато огънят бе спрян на метри от къщите в село Сокол. Благодарение на бързата реакция на екипите, работата на доброволците и положителното взаимоотношение с локалната власт не е позволено разгръщане на огъня и нанасянето на спомагателни материални вреди “, съобщи комисар Николов. Той добави, че в допълнение от през вчерашния ден в селата Радево, Еленово, Полско Пъдарево, Сокол и Омарчево са отправени полицейски чиновници със задача да следят и оповестят при усложняване на ситуацията и при нужда да окажат подпомагане за изтегляне на популацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР