Към момента няма пристигащи украинци, които да са поискали закрила

...
Към момента няма пристигащи украинци, които да са поискали закрила
Коментари Харесай

Област Русе може да настани 44 бежанци от Украйна във ведомствени жилища

Към момента няма идващи украинци, които да са поискали протекция и филантропична помощ при влизането си в страната

Увеличава се броят на живеещите в Украйна, бягащи от военния спор. Става дума както за украински жители, по този начин и за хора от други от националности, измежду които и българи.

Въпреки това граничните управляващи не регистрират засилен миграционен напън. От началото на военните дейности на 24 февруари в страната са влезнали към 9000 души. Над половината от тях са минали през гранично контролно-пропускателния пункт „ Дунав мост “ при Русе.

Това бе и повода заместител регионалният шеф Людмил Христов да организира редица срещи с способените институции в района. Той инспектира наличния жилищен ведомствен фонд на Областната администрация. Оказва се, че свободните жилища са 8, като при нужда там могат да бъдат настанени до 44 души. Част от влизащите от Украйна в България отиват при другари и близки, до момента в който други избират да останат за ден-два на хотел. Не са и малко, минаващите пренос през България на път най-вече към Турция.

Към момента няма идващи украинци, които да са поискали протекция и филантропична помощ при влизането си в страната. За да улеснят украинските жители, на граничния пункт има обезпечена опция за издаване на виза на чужденците, които идват със старите типове паспорти. За тези, които са с биометрични данни, тази процедура не е нужна.

Огледът на ведомствените жилища не е подбуден от усложняване на ситуацията в страната, а от задачата на управлението на Областната администрация за бърз и съответен отговор при положение на внезапна смяна на интернационалната обстановка. Заместник регионалният шеф Людмил Христов организира и редица срещи с ангажираните по въпроса институции.

По-късно денем от Българския червен кръст в Русе ще разкрият и заздравителен пункт на Дунав мост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР