Към момента няма никакви указания за преминаване към дистанционно обучение,

...
Към момента няма никакви указания за преминаване към дистанционно обучение,
Коментари Харесай

Асен Александров: Към момента няма указания за преминаване към дистанционно обучение

Към момента няма никакви инструкции за прекосяване към отдалечено образование , разгласи в изявление в предаването " Нещо повече " ръководителят на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна " в София - Асен Александров. Повод БНР да го потърсим за коментар е телевизионно изявление със заместник-министърът на опазването на здравето Георги Йорданов, в което той не изключи опцията учениците още веднъж да преминат към образование от у дома поради хода на пандемията. 

В писмо до премиера Кирил Петков и до здравния министър Асена Сербезова от Националната мрежа за децата желаеха властта да насочи ясно обръщение, че правата на децата ще бъдат предпазени и че присъственото им образование няма да бъде прекъсвано .

Министър Сербезова уточни, че преди да се премине към отдалечено образование, могат да бъдат приложени други ограничения като да вземем за пример преустановяване на  извънкласните действия, образование по график или по-често тестване на учениците. 

За по-често тестване на учениците - два пъти, вместо веднъж седмично, се разгласи и Асен Александров . Според него тестването отсега нататък може да се прави както от учителите в учебно заведение, по този начин и от родителите в домашни условия. 

Седем възпитаници от 51-во учебно заведение са дали позитивни проби за Covid-19 през почивните дни, същите възпитаници обаче са били с негативни проби по време на първото за тази година учебно тестване във вторник, 4 януари, разяснява шефът на учебното заведение и добави, че това евентуално демонстрира, че тестването единствено при започване на седмицата не е задоволително.

Паралелките, в които учат учениците, дали позитивни проби за Covid през почивните дни, към този момент са карантинирани. 

Репортаж на Андрей Борисов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР