Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията

...
Към момента не можем да правим ясни изводи за ситуацията
Коментари Харесай

Математик: 50 000 позитивни не са карантинирани, връщането в клас е огромен риск

Към момента не можем да вършим ясни заключения за обстановката въз основата данни от последните дни. Важно е какви ще са данните след празниците, тогава ще може да се оцени действителната обстановка. Това разяснява пред БНР математикът Петър Велков, учител и специалист по ръководство на рецесии.

" Системата на следене и тестване демонстрира, че през последния месец към 50 000 души - положителни, не са карантинирани. Това е основно, тъй като, когато системата ти за следене не работи, ти не управляваш пандемията. Не знаейки действителната обстановка, с връщането на учениците в клас, рискуваме да подминем предните равнища с гръм и тропот. Това е голям риск и може да ни изиграе неприятна смешка ".

По думите на математика основен миг е процесът по имунизация, който би трябвало да бъде придружен с по-ниски равнища на заболеваемост:

" Много значимо е да създадем акция измежду учителите за имунизация. Това ще разреши учебните заведения да бъдат отворени оптимално дълго време ".

Велков добави, че отдалечената форма на образование и технологиите са основни за бъдещето. " Ще има промени, технологиите от ден на ден ще се интегрират ", предвижда той.

Преподавателят изрази вяра, че отсега нататък хората от ден на ден ще се поддържат и ще правят оценка значимите неща:

" Трябва да повярваме и в положителното, и в науката. Науката ще ни избави и ще ни върви естествения живот в малко време ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР